24 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Ζορίστηκε αλλά έκανε το 3/3 η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ τα βρήκε σκούρα μπροστά σε μία πολύ καλά διαβασμένη Νταρουσάφακα, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να επικρατήσει με 80-75 . Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να έχουν το έλεγχο του αγώνα, τουλάχιστον στο πρώτο μισό. Στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ βρήκε τη συγκέντρωση που της έλειπε και εξασφάλισε τη νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε σε χαμηλούς ρυθμούς. Και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, ωστόσο η οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ κατάφερε σύντομα να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο δεν ξεπέρασε του 4 πόντους (19-15, 8'35"). Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε συνολικά 19 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 11 από τους οποίους ήρθαν από τον "καυτό" Νικίτα Κουρμπάνοφ, την ώρα που η Νταρουσάφακα έμεινε στους 17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Νταρουσάφακα "σόκαρε" την ΤΣΣΚΑ και πέρασε μπροστά στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά στο +9 με εύστοχο σουτ του Ζάνις Πέινερς (27-36, 18'50"), γεγονός που ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ. Με την επανέναρξη του αγώνα, η ΤΣΣΚΑ μείωσε κάπως τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 31-38 υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ ανέβασε ταχύτητες μειώνοντας στη διαφορά από το -9 στο -1, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά με εύστοχο σουτ του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (47-46, 25'47"). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 9 πόντους με τη λήξη της περιόδου, διαμορφώνοντας το σκορ σε 57-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ έδειξε τα "δόντια" της. Οι Ρώσοι συνέχισαν να αυξάνουν σταδιακά τη διαφορά τους, ωστόσο η Νταρουσάφακα ήταν πάλι εκεί για να βάλει "στοπ" στον Ντε Κολό και την "παρέα" του, καθώς 4'13" πριν τη λήξη του αγώνα, ένα 4-0 του Μάικλ Έρικ έφτασε τους Τούρκους σε απόσταση αναπνοής. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε σε 80-75 ο Μάικλ Έρικ με δύο εύστοχες βολές .

Στη γλώσσα των αριθμών...

Μπορεί ο Νάντο Ντε Κολό να μη σκόραρε από τη γραμμή των 6,75 μ, κατάφερε ωστόσο να συγκεντρώσει συνολικά 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασιστ, την ίδια στιγμή που ο Ρέι Μακ Κόλουμ της Νταρουσάφακα, έγραψε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το πρόσωπο του αγώνα...

Το πρόσωπο του αγώνα δεν ήταν μόνο ένα, καθώς και από τις δύο ομάδες ξεχώρισαν οι πρωταγωνιστές. Για την ΤΣΣΚΑ, κορυφαίο στο σημερινό αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Νικίτα Κουρμπανοφ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, που κατάφερε να δώσει μεγάλες ανάσες στους Ρώσους , κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση. 

Η Νταρουσάφακα έκλεψε τις εντυπώσεις μέσα από τις μεγάλες εμφανίσεις των Ρέι ΜακΚόλουμ και Στάντον Κιντ, που με την εκπληκτική τους επίδοση κατάφεραν να προσφέρουν στην Νταρουσάφακα το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-37, 57-48, 80-75



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ