18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζενίτ με φόρα, Ζαλγκίρις σε ελεύθερη πτώση (vids)

Για ένα ακόμη παιχνίδι η Ζενίτ έδειξε τα δόντια της. Κυριαρχώντας ολοκληρωτικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο, υπέταξε με εμφατικό τρόπο τη Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας με 83-75. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέβηκε στο 6-2, κάνοντας το 5/5 μακριά από την έδρα της! Από την πλευρά της η Ζαλγκίρις απογοήτευσε με την εικόνα της, παρότι ροκάνισε τη διαφορά των 25 πόντων, συνεχίζοντας την ελεύθερη πτώση της αφού το αρχικό 5-1, έχει δώσει τη θέση του σε ένα σερί πέντε ηττών.

 


Μετά από ένα επτάλεπτο στο οποίο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέσα από έναν αργό ρυθμό παιχνιδιού (13-15), η Ζενίτ με αιχμή του δόρατος τον Όστιν Χόλινς άρχισε να ξεφεύγει. Ο Αμερικανός είχε 13 πόντους στην πρώτη περίοδο και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να ξεφύγει στο τέλος της με 23-15.

 


Οι Ρώσοι διατήρησαν τον έλεγχο στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, καταφέρνοντας μάλιστα να παγιώσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η Ζενίτ ήταν μπροστά με 31-17 στο 12', 36-24 στο 15', 43-29 στο 17' και στο τέλος του ημιχρόνου είχε προβάδισμα 13 πόντων (32-45), χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να σκοράρει ο Χόλινς που μετά τους 13 της πρώτης περιόδου, έμεινε στο «0» στη δεύτερη. Η Ζενίτ όμως εκτέλεσε με 56,3% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα στο ημίχρονο ενώ είχε ήδη 13 ασίστ.

 


Η αντίδραση που θα περίμενε κανείς από τη Ζαλγκίρις στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, όχι μόνο δεν ήρθε αλλά η Ζενίτ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το παιχνίδι. Με ένα 14-2, εκτόξευσε τη διαφορά στους 25 (34-59) πριν καν τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν ως ενός σημείου να ισορροπήσουν και να μειώσουν στο τέλος της περιόδου στους 15 (51-66) όμως ήταν ξεκάθαρο ότι η ολική επαναφορά ήταν σχεδόν απίθανη.

 

«Σχεδόν» όμως. Μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με σερί 7-2, η Ζαλγκίρις ροκάνισε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (58-68) και δύο λεπτά πριν το τέλος, την έριξε μετά από ώρα σε μονοψήφια επίπεδα (73-81). Ήταν αποτέλεσμα του ότι έβγαλε σκληράδα στην άμυνα της και εκμεταλλεύτηκε την, εώς ενός σημείου, χαλάρωση της Ζενίτ. Οι Ρώσοι όμως κράτησαν μία νίκη που την άξιζαν απόλυτα.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Όστιν Χόλινς είναι ασφαλώς βασικός πυλώνας του παιχνιδιού της Ζενίτ και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα. Οι 13 πόντοι του στην πρώτη περίοδο ήταν αυτοί που λειτούργησαν ως εφαλτήριο για τη νίκη των Ρώσων στο Κάουνας κι ας έμεινε στους επτά στο υπόλοιπο ματς.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Μία διαφορά 25 πόντων ακόμη κι όταν απομένουν 16 λεπτά δράσης, είναι δύσκολο, ως απίθανο να καλυφθεί ακόμη και για τα δεδομένα του σύγχρονου μπάσκετ. Η Ζαλγκίρις πιστώνεται το ότι δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε στο -25, έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα αλλά μέχρι εκεί.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Ζενίτ έβγαλε συνεργασίες που την οδήγησαν σε έναν μεγάλο αριθμό ασίστ όμως εκείνο που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο προς τη νίκη, ήταν το υψηλό ποσοστά ευστοχίας της στα τρίποντα, πολύ περισσότερο για ένα εκτός έδρας παιχνίδι, έχοντας 12/23 σουτ από την περίμετρο.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ