ΑΝΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

Ζαγκλής: «Έγινε υπέροχη δουλειά στη Βαλένθια» (vid)


Η Βαλένθια έβγαλε εις πέρας την αποστολή της «φούσκας» όπου φιλοξένησε τους αγώνες του ομίλου της Ισπανίας για τα «παράθυρα» Νοεμβρίου και ο Ανδρέας Ζαγκλής έδωσε το παρών και χαρακτήρισε πετυχημένη την προσπάθεια της ισπανικής ομοσπονδίας.

Ο Γενικός Γραμματές της FIBA, Aνδρέας Ζαγκλής, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στην ισπανική πόλη ώστε να δει από κοντά τον αγώνα της Ισπανίας με τη Ρουμανία μένοντας ευχαριστημένος από την συνολική προσπάθεια των διοργανωτών ενώ βρέθηκε και με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για τις Εθνικές μας Ομοσπονδίες να παίξουμε ξανά τους διαγωνισμούς στις δεκαπέντε φούσκες που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Στη Βαλένθια υπήρξε μια υπέροχη δουλειά από το FEB, το σύλλογο και τα τοπικά ιδρύματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθειά τους» ενώ συνέχισε:

«Με τον πρόεδρο Γκαρμπαχόσα είχαμε επικοινωνία ήδη από τον Μάρτιο και συνεννοηθήκαμε ότι δεν θα στείλουμε τους παίκτες όπου δεν θα πήγαιναν. Και γι ‘αυτό είμαι εδώ, γιατί έχουμε θέσει τις σωστές προϋποθέσεις ώστε οι παίκτες να προστατεύονται και να μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε αυτή τη φάση προκριματικών του Ευρωμπάσκετ ».

Στο τέλος ο γενικός γραμματέας της FIBA ​​σχολίασε επίσης ότι «η πόλη της Βαλένθια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό μπάσκετ φέτος και θα συνεχίσει να είναι και το επόμενο έτος με το γυναικείο Ευρωμπάσκετ. Ένας από τους ισχυρούς πυλώνες της FIBA ​​είναι το γυναικείο μπάσκετ και έχουμε την πρόκληση να διοργανωθεί η διοργάνωση στην Ισπανία και τη Γαλλία».