22.5 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εύκολα κι απλά

Στηριζόμενη στην πολύ καλή άμυνά της και με τον Βινς Χάντερ να κάνει... παπάδες, παρόλο που αγωνίστηκε μόνο σε δύο από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Ντιζόν με 80-56 και διατηρεί την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο. Μετά μάλιστα την ήττα της Μπάμπεργκ από τη Λιετκαμπέλις, κοιάζει πλέον απίθανο να πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση.

Η ΑΕΚ είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο μέρος κι αυτό την εμπόδισε να πάρει μια καλή διαφορά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εμφανές πως δεν επρόκειτο για κάτι ιδιαίτερο. Στο 3' η Ντιζόν ήταν μπροστά με 9-1 εκμεταλλευόμενη τη νωχελικότητα των παικτών της Ένωσης και μια σχετική παγωμάρα στο γήπεδο, που ενδεχομένως να είχε σχέση με το πένθος των οργανωμένων οπαδών της ομάδας για το χαμό ενός μέλους τους, του Αλεξέι, που έχασε τη ζωή του πριν από δύο μέρες σε τροχαίο. Πριν από το τζάμπολ μάλιστα οι παίκτες της ΑΕΚ τίμησαν τη μνήμη του εναποθέτοντας από ένα λουλούδι σε σημείο της εξέδρας των οργανωμένων.

Το θετικό για την Ένωση ήταν ότι έπαιζε καλά στην άμυνα. Είχε διάθεση, πίεζε και χαλούσε σε πολλές περιπτώσεις το παιχνίδι της Ντιζόν κλέβοντας μπάλες και εξαναγκάζοντας τους αντιπάλους της σε πολλά λάθη (13 στο πρώτο μέρος) και κακές επιλογές. Άλλο θετικό ήταν η έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Η Ένωση ανανέωσε 7 επιθέσεις της στο πρώτο μέρος. 

Όλα αυτά, όμως, πήγαν σε μεγάλο βαθμό στράφι, καθώς η επίθεση είχε σοβαρό πρόβλημα. Τα ποσοστά στα σουτ ήταν πολύ άσχημα (4/15 τρίποντα στο πρώτο μέρος), χάνονταν ακόμα και βολές, ενώ φάνηκε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει ξανά να παίζει με καθαρό πλέι μέικερ. Διότι τόσον καιρό είχε συνηθίσει να παίζει χωρίς!

Ο Θίοντορ δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος, ο Ξανθόπουλος ήταν πιο αποδοτικός, όμως ούτε με αυτόν κυκλοφορούσε ιδιαίτερα σωστά η μπάλα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν η αστοχία.

Με τον Χάντερ πρωταγωνιστή και την άμυνα να είναι σταθερά καλή η ΑΕΚ μάζεψε την εις βάρος της διαφορά και στο 9' πέρασε μπροστά με 12-11, ενώ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου άρχισε να χτίζει και μια διαφορά. Ο Τζέιμς έπαιξε σε όλη τη δεύτερη περίοδο αντί του Χάντερ και μαζί με τον Τσαλμπούρη συνέθεσαν ένα καλό δίδυμο μέσα στη ρακέτα, που βοήθησε, ο Λαρεντζάκης ήταν κι αυτός συνεπής, έτσι στο 17' η ΑΕΚ ξέφυγε με 31-22.

Αλλά συνέχισε να κάνει λάθη στην επίθεση. Και η Ντιζόν χτυπώντας κυρίως μέσα στη ρακέτα μείωσε πρόσκαιρα 31-28, για να ξεφύγει και πάλι η Ένωση με 36-28 πριν η Ντιζόν μειώσει στο 36-30 του ημιχρόνου εκμεταλλευόμενη μια εντελώς λάθος επιλογή του Θίοντορ στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ διατήρησε την προσήλωσή της στην άμυνα. Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα καλύτερα γι' αυτήν από την επιμονή των παικτών της Ντιζόν να σουτάρουν από την περιφέρεια κατά κανόνα άστοχα σουτ, που κατέληγαν εύκολα ως ριμπάουντ στα χέρια των παικτών της ελληνικής ομάδας. Στην επίθεση η επιστροφή του Χάντερ στην πεντάδα έδωσε ξανά στην ομάδα το σημείο αναφοράς της, καθώς ο Αμερικανός ήταν και πάλι σε σπουδαία βραδιά και δεν ενοχλήθηκε από τους αντιπάλους ψηλούς.

Συν τοις άλλοις η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα, με μεγαλύτερη ταχύτητα κι έτσι οι επιλογές ήταν ακόμα καλύτερες. Ως αποτέλεσμα και καθώς οι Ματσιούλις και Λαρεντζάκης ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Χάντερ ανέβηκε σιγά σιγά ως τις παρυφές των 20 πόντων (53-37 στο 27',30''), ενώ στο τέλος της περιόδου τους ξεπέρασε κιόλας (62-39). Η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως σε αυτό το δεκάλεπτο, με επί μέρους σκορ 26-9 ξέφυγε πολύ και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Η τέταρτη περίοδος έγινε επειδή έπρεπε να γίνει, αφού η Ντιζόν είχε δείξει από την αρχή πως δεν διέθετε τα προσόντα για να κοντράρει την ΑΕΚ. Έμενε στο παιχνίδι όσο της το επέτρεπε η Ένωση. Και καθώς η ελληνική ομάδα δεν χαλάρωσε, παρά ελάχιστα, την προσπάθειά της στην άμυνα, ενώ μπήκαν και κάποια σουτ, η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Στο 38' ανέβηκε στους 28 πόντους (80-52)

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ: Ο Βινς Χάντερ ήταν και πάλι η κολώνα της ΑΕΚ μέσα στις δύο ρακέτες. Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, παρόλο που δεν έπαιξε καθόλου στη δεύτερη και την τέταρτη περίοδο!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η μοναδική αδυναμία της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήταν το περιφερειακό της σουτ. Είχε 9/30 τρίποντα, αλλά το καλό γι' αυτήν ήταν ότι η Ντιζόν ήταν ακόμα χειρότερη με 3/18!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ