22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Εχασε με δική του (περσινή) συνταγή

Αν βάλει κανείς τα δύο στατιστικά (πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου) το ένα πάνω από το άλλο, και αρχίσει να τα μελετάει , θα νομίζει ότι έχει αυξηθεί (εάν έχει ήδη) ή πως έχει αποκτήσει (αν δεν είχε) πρεσβυωπία, όπου χωρίς τον κατάλληλο βαθμό στα γυαλιά βλέπεις τα νούμερα να θολώνουν και δεν τα διακρίνεις σωστά.

Δύο πόντους ο Αντετοκούμπο στο ημίχρονο δέκα στο δεύτερο, άποντος στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Γκίστ, 10 πόντους και  5 ριμπάουντ στο δεύτερο. Δώδεκα πόντους αλλά μόλις 1 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο ο Καλάθης, μόλις δύο πόντους στο δεύτερο αλλά 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 ριμπάουντ στο ίδιο διάστημα. 

Από την άλλη πλευρά 14 πόντους ο Τίμα στο πρώτο ημίχρονο μόλις 3 στο δεύτερο, ενώ ο Ουίλιαμς-Γκός από το +10 στο ranking στο πρώτο μέρος έπεσε στο -4 στο δεύτερο και ο Σπανουλης στο -9 από το +3.

Και όμως όλα αυτά έχουν μια απλή εξήγηση, την αφέλεια που έδειξε ο Ολυμπιακός στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού. Εκεί που οι Πράσινοι έκαναν ένα ξεκούραστο σερί 30-11 από το 19ο λεπτό (37-46) έως το 29ο (67-57) !

Εκεί που οι φιλοξενούμενοι ανέστησαν τον Τζέιμς Γκίστ (δεν έχει δα ξεχάσει το μπάσκετ έστω και αν μέχρι στιγμής εφέτος ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα), επέτρεψαν στον Λούκας Λεκαβίτσιους να θυμίσει πόσο πολύτιμος είναι ως χρυσή εφεδρεία του Καλάθη και φυσικά έδειξαν μια απίστευτη αγωνιστική αφέλεια την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός τους έδειχνε μια αγωνιστική σκληράδα σε κάθε διεκδίκηση (11 επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο) σε κάθε επαφή, σε κάθε φάση.

"Ισως ο Μάντζαρης έπρεπε να παίξει λίγο παραπάνω" παραδέχτηκε ο Ντέηβιντ Μπλάτ, που χρησιμοποίησε μόλις 2 λεπτά τον έμπειρο γκάρντ ο οποίος έχει την ικανότητα (και την εμπειρία πια από τέτοια παιχνίδια για να μην αδικήσουμε σε αυτό το θέμα τον Γκός) να ηρεμεί το παιχνίδι αλλά και να παίξει με περισσότερη σκληράδα στην άμυνα.

"Οι παίκτες μας που είχαν για πρώτη φορά τέτοια εμπειρία από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να...μεγαλώσουν μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Οταν πήγε το παιχνίδι στη δύναμη υστερήσαμε σημαντικά" τόνισε ο κοουτς του Ολυμπιακού που ενώ το διέγνωσε άργησε υπερβολικά να το διορθώσει ή έστω να προσπαθήσει. 

Και σε τελική ανάλυση θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσει ο ίδιος στη σκέψη του ότι αν δεν υπολογίζει τόσο πολύ τους Ελληνες πλέι μέικερ (κυρίως τον Μάντζαρη και λιγότερο τον Τολιόπουλο) τότε θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κινηθεί για ξένο παίκτη σε αυτή τη θέση.

Το επόμενο ντέρμπι αιωνίων έρχεται σε λίγες μέρες και σαφώς θα προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Στο δικό του (σχεδόν τέλειο) πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε μόλις με επτά πόντους, δηλαδή δύο τρίποντα και μια βολή διαφορά, που ανατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά όπως και έγινε. 

Τα δύο κράς τέστ την Πέμπτη με τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την άλλη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα δείξουν - όσο και αν ακόμα είναι νωρίς για μια ομάδα που έχει αλλάξει κατά το 50% - σε μεγάλο βαθμό το τι ψάρια μπορεί να πιάσει ο Ολυμπιακός. 

Μην ξεχνάμε ότι με βάση την εικόνα και τη σταθερότητα των ομάδων μέχρι τώρα, οι τρεις θέσεις στην πρώτη τετράδα (που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας) ανεξαρτήτου κατάταξης, είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχουν μέσα την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, τη φιναλίστ Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεπώς με μόλις μια κενή θέση πλεονεκτήματος, το πρώτο μέλημα για τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) θα είναι πρώτα να μπει γρήγορα στην οκτάδα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ