18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εφές – Ρεάλ 90-63: Την «στραγγάλισε»!(vids)

Η Εφές μπήκε με τον αέρα του φαβορί στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τη Ρεάλ και τον επιβεβαίωσε με το παραπάνω. Εδειξε υπεροπλία λύσεων, έδειξε σε πολύ καλύτερο ρυθμό και έφτασε με άνεση στο 90-63 επί της Ρεάλ που με πρόσφατη την απώλεια του Γκάμπριελ Ντεκ για το ΝΒΑ έχει χάσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της.

Η Ρεάλ άρχισε το ματς με τον Τριστάν Βούκσεβιτς στην πεντάδα και ένα φουριόζικο 8-0 μέχρι το 2'. Η Εφές παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του Μίσιτς ισορρόπησε με τον Σίμον να παίρνει πρωτοβουλίες και προηγήθηκε με 15-14 στο 6'30''. Το δεκάλεπτο έληξε με 20-18 για τους Τούρκους.

Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τρίποντων. Με αυτά ξέφυγε η Εφές με 27-20 στο 12', με αυτά και τον Τόμπκινς επέστρεψε η Ρεάλ στο 36-35 στο 16'. Το ημίχρονο έληξε με 44-40 για την Εφές και απολογισμό 7/19 και 7/16 αντίστοιχα τρίποντα.

 

H Εφές ήταν καταιγιστική στην τρίτη περίοδο. Εκλεισε κάθε διάδρομο προς το καλάθι της, έστειλε τη Ρεάλ σε δύσκολα τρίποντα που σταμάτησαν να μπαίνουν, σκόραρε η ίδια με μυαλωμένο παιχνίδι και το 62-45 στο 28' είχε γείρει καθοριστικά στην πλάστιγγα. Το δεκάλεπτο έληξε με 64-50 και η Ρεάλ έδειξε παραδομένη. Στο 33' η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους, 74-53 και ήταν φανερό ότι όλοι είχαν το μυαλό τους ήδη στο μεθαυριανό δεύτερο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Σερτάκ Σανλί είχε δώσει δείγματα από νωρίς και αποδεικνύει σε διάρκεια ότι δεν ήταν... πυροτέχνημα. Εχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της Εφές, έχει κομβικό ρόλο στη φετινή της πορεία και απόψε ήταν και πάλι απολαυστικός κάνοντας πολλά πράγματα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ μπήκε να ζήσει ή να... πεθάνει με το τρίποντο, έζησε στο πρώτο ημίχρονο και... πέθανε στο δεύτερο. Με τα 7/16 του πρώτου ήταν στο ματς, μετά δεν έβαζε τίποτα, τελείωσε με 10/33 και έβλεπε τον αντίπαλο να απομακρύνεται.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ