21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: Οι σκληροί προχωρούν (vids)

Οι Αμερικανοί λένε πως όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, οι σκληροί προχωρούν. Ό,τι ακριβώς συνέβη δηλαδή απόψε, στην πρώτη δόση της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. 

Ο Παναθηναϊκός παρότι κόντεψε να... γκρεμίσει τα καλάθια του ΟΑΚΑ με την αστοχία του, βρήκε τρόπο να δαμάσει την Μπαρτσελόνα και να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του. Η Φενερμπαχτσέ, παρότι πήγε με σοβαρές απουσίες στη Βαλένθια, πήρε μια νίκη πολύτιμη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Η ΤΣΣΚΑ, παρότι είχε δύο ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έκανε επίδειξη δύναμης στο Μιλάνο. Και η Μακάμπι, παρότι είχε μία νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες, βρήκε τη δύναμη να λυγίσει την αντίσταση της Μπάμπεργκ και να διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα.

Στο ΟΑΚΑ το δίδυμο του κοντού και του ψηλού έδρασε ξανά! Ο κοντός Νικ Καλάθης έκανε ένα ακόμα νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ασίστ, ο ψηλός Τζέιμς Γκιστ κάρφωνε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και οι δυο τους μαζί πήραν... παραμάζωμα την Μπαρτσελόνα (84-75) διατηρώντας απόρθητη την έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος παραμένει μέσα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι είδε και πάλι το Χάρο με τα μάτια της παίζοντας με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, αλλά με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Πιερ Τζάκσον έκανε την ανατροπή και νίκησε με 90-88Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της Μακάμπι στα τελευταία έξι παιχνίδια της, της επέτρεψε ωστόσο να διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα, αντίθετα η Μπάμπεργκ βυθίστηκε κι άλλο χάνοντας πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Στο Μιλάνο η ΤΣΣΚΑ βρήκε... μπόσικους τους γηπεδούχους και ξέσπασε πάνω τους για τις μέτριες εμφανίσεις που έκανε τελευταία. Νίκησε με το επιβλητικό 107-81με πέντε παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στη Βαλένθια η Φενερμπαχτσέ, παρά τις απουσίες των Βέσελι, Νάναλι και Κάλινιτς, κέρδισε με 80-67 την ισπανική ομάδα, που κι αυτή πάντως είχε σοβαρές απουσίες, μεταξύ αυτών και του Έρικ Γκριν. Η Φενέρ, που είχε χάσει τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια της, ξεκίνησε και τελείωσε εντυπωσιακά τον αγώνα έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον Κώστα Σλούκα, που σκόραρε 11 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ