20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ευρωλίγκα: Μια νίκη για Παναθηναϊκό, σοβαρός «μπελάς» για Ολυμπιακό

Η προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα έβαλε σε σοβαρές περιπέτειες τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για την πρόκριση, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να αρκείται στην νίκη με την Μπουντούτσνοστ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός να κρατά την τύχη στα χέρια του, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος, μετά την ήττα από τη Ρεάλ, βρίσκεται στο ρεκόρ 15-14 μαζί με την Μπασκόνια και ο δεύτερος, χάνοντας επίσης από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, είναι στο 14-15, μαζί με Ζαλγκίρις, Αρμάνι και Μακάμπι, όντας εκτός playoffs σε αυτή την ισοβαθμία.

Πολλά είναι τα σενάρια, είτε για εξαπλή μεταξύ όλων των προαναφερθέντων στις 15 νίκες την τελευταία αγωνιστική, είτε για πενταπλή μεταξύ των ομάδων που έχουν τώρα 14 νίκες, μαζί με την Μπάγερν. Τα σενάρια, που φέρνουν πρόκριση, όμως, είναι απλούστατα.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, θέλει μόνο νίκη επί της Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι, ησυχάζει από οτιδήποτε άλλο και μπορεί να είναι 6ος, με την Μπασκόνια να παίζει στη Μόσχα.

Για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» δε θέλουν μόνο την νίκη με την Νταρουσάφακα την τελευταία αγωνιστική. Χρειάζονται, παράλληλα, ήττα της Ζαλγκίρις από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά και της Αρμάνι στην Πόλη από την Εφές.

Η λογική επιτάσσει να έρθουν ακριβώς έτσι τα αποτελέσματα, αλλά με όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ευρωλίγκα, με τα ματς να μην αρχίζουν ποτέ ίδια ώρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ