22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ευκαιρία του Παναθηναϊκού για σερί (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια (8/11, 21.00) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και θέλει να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη και να ανέβει στη βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» θα δώσουν το δεύτερο από τα τρία διαδοχικά παιχνίδια στο γήπεδό τους και μετά τη μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές πριν μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, θέλουν για πρώτη φορά φέτος να φτάσουν σε δύο σερί επιτυχίες. Μάλιστα αν τα καταφέρουν, στη συνέχεια την προσεχή εβδομάδα θα έχουν ξανά το ρόλο του φαβορί, καθώς θα φιλοξενήσουν την Άλμπα Βερολίνου.

Και οι «νυχτερίδες» πάντως προέρχονται από καλή εμφάνιση και νίκη στην Ευρωλίγκα, καθώς κατόρθωσαν να κάνουν σεφτέ στη «Φοντέτα» με αντίπαλο τη Βιλερμπάν. Παρ' όλα αυτά δύο ημέρες αργότερα έδειξαν ότι δεν έχουν ιδιαίτερη δυναμική ως σύνολο, χάνοντας εντός έδρας για το ισπανικό πρωτάθλημα από την Γκραν Κανάρια των Φώτη Κατσικάρη και Γιάννη Μπουρούση.

Τα «κλειδιά»

Αν ο Παναθηναϊκός κατορθώσει να χτυπήσει τους αντιπάλους του στο ανοιχτό γήπεδο θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Η Βαλένθια όχι μόνο δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά διαθέτει μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Για να είναι όμως σίγουροι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, θα πρέπει να μην επιτρέψουν στο ισπανικό σύνολο να βρει ρυθμό και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα εξαιρετικά αδύναμη εκτός συνόρων και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής είχε διασυρθεί από τον Ολυμπιακό με 89-63! Ο «Άρτζι» πάντως σίγουρα έχει στο μυαλό του ότι η πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό είχε ολοκληρωθεί μετά από μία ανεπίτρεπτη εντός έδρας ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα η οποία ήταν ουραγός του ομίλου του Top 16 της σεζόν 2013/14. Το βέβαιο είναι ότι το «τριφύλλι» θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσει για να δυσκολευτεί σε αυτήν την αναμέτρηση. Κομβική βέβαια θα είναι η παρουσία του Νικ Καλάθη αλλά και των ψηλών της ελληνικής ομάδας.

Οι αριθμοί

Απ' όλες τις στατιστικές κατηγορίες, οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτεροι μόνο σε επιθετικά ριμπάουντ και βολές. Σε όλες τις άλλες ο Παναθηναϊκός είναι λίγο ή πολύ ανώτερος. Μεγάλη διαφορά σε παραγωγικότητα, δίποντα, τρίποντα αλλά και κοψίματα. Αυτή η κυριαρχία στους αριθμούς μαρτυρά ότι εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιαστούν σοβαροί θα έχουν ένα ήρεμο βράδυ χωρίς απρόοπτα.

Οι... παλιόφιλοι

Μόλις δύο παίκτες των δύο ομάδων γνωρίζονται από παλιά. Ο λόγος για τον Ίαν Βουγιούκα και τον Μπροκ Μότουμ. Αμφότεροι φορούσαν τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας με την οποία μάλιστα στέθηκαν και πρωταθλητές στο φινάλε της σεζόν 2015/16.

Το παρελθόν

Τέσσερις φορές έχουν «συγκρουστεί» Παναθηναϊκός και Βαλένθια στην Ευρωλίγκα κι έχουν μοιραστεί τις νίκες. Μάλιστα οι «πράσινοι» έχουν νικήσει μία φορά εντός και μία εκτός έδρας, ενώ το ίδιο έχουν κάνει και οι «νυχτερίδες». Τη σεζόν 2010/11 το «τριφύλλι» είχε περάσει εύκολα από την ισπανική πόλη με 72-56, αλλά υπέστη ήττα-σοκ εντός έδρας με 73-69. Στο τέλος της χρονιάς όμως κανείς δεν τη θυμόταν καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε το έκτο του ευρωπαϊκό.

Την προπέρσινη σεζόν η Βαλένθια νίκησε 67-63 στο γήπεδό της, αλλά στο ΟΑΚΑ δεν κατόρθωσε να δυσκολέψει την ελληνική ομάδα που νίκησε άνετα 75-56.

Θυμηθείτε τις προηγούμενες αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=yTA1_4v6TAg

https://www.youtube.com/watch?v=WQ7zkfjTnz4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ