20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ετοιμοι για… τιτανομαχία

Σε κλίμα ειλικρινούς σεβασμού, αβρότητας και εμφανούς αποφασιστικότητας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο "Σινάν Ενρτέμ" η συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας. Γιάννης Σφαιρόπουλος και Γιώργος Πρίντεζης από τον Ολυμπιακό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Εκπε Ούντο από τη Φενερμπαχτσέ πήραν τις θέσεις τους στο πάνελ, εξήραν άπαντες τους αντιπάλους τους  αλλά και... τους εαυτούς τους, τις ομάδες τους δηλαδή για όσα έχουν πετύχει και προϊδέασαν τον κόσμο για έναν αλησμόνητο τελικό.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της συνέντευξη από το live του basketa.gr:

Πρίντεζης: "Για εμάς σαν κλαμπ είνσι τεράστια τιμή να παίζουμε έναν ακόμα τελικό, για τον κόσμο, το κλαμπ, όλους. Ηταν μεγάλη και σκληρή χρονιά και πετύχαμε τον τελικό. Είμαι χαρούμενος για μεγάλη νίκη, δεν πανηγηρίσαμε, αμέσως αρχίσαμε να ετοιμαζ΄πομαστε στον τελικό και να συγκεντρωνόμαστες. Εύχομαι να καταφέρουμε να κερδίσουμε άλλο ένα τρόπαιο".

Σφαιρόπουλος: "Οταν έρχεσαι σε έναν φάιναλ φορ είσαι έτοιμος να παίξεις δύο τελικός. Μετά τον ημιτςελικό είπαμε ότι τελείωσε το πρώτ0ο ημίχρονο και τώρα να είμαστε πνευματικά έτοιμοι για το δεύτερο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, περήφανοι για το κλαμπ οπου δουλεύουμε όπως θέλουμε, για να είμαστε στο ψηλότερο επίπεδο, πολύ χαρούμενοι για ένα ακόμα φάιναλ φορ και κοιτάζουμε τον τελικό".

Ομπράντοβιτς: "Προφανώς είμαστε πολύ χαρούμενοι για την παρουσία μας στον τελικό. Εϊμαι περήφανος για τους παίκτες μου που δούλεψαν σκληρά, έδειξαν όσα έχουν μέσα τους και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Είναι καλό που παίζουμε εδώ και θα έχουμε τον κόσμο μας, αν και όταν παίζεις μ πάσκετ, πρέπει να το κάνεις όπου κι αν παίζεις".

Ούντο: "Είμαστε ενθουσιασμένοι, θα είναι σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που δούλεψαν σκληρά. Είμαστε 40 λεπτά μακριά, δεν μπορώ να περιμένω".

Ο Πρίντεζης απαντάει για τον Σπανούλη: "Αυτή είναι η διαφορά του καλού παίκτη με τον ηγέτη. Οταν βρίσκεις τρόπους να ξεφεύγεις από τα συστήματα και τον αντίπαλο. ΓΙ' αυτό ο Βασίλης είναι ηγέτης, πάντα έχει τον τρόπο του".

Ο Σφαιρόπουλος ερωτάται για το συμπέρασμα του Ολυμπιακού μετά από δύο ματς με τη Φενέρ ήδη στη σεζόν, με διαφορετικές συνθήκες. "Για μας τα δύο ματς της κανονικής σεζ΄πον ήταν τελείως διαφορετικά. Ο τελικός είναι... τελικός. Εχει συγκεκριμένα σημεία να αναφέρεις. Πρέπει να τσεκάρουμε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες από τα δύο ματς, αλλά συνολικά είναι άλλο ματς το αυριανό. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση απέναντι σε σπουδαία ομάδα, η Φενέρ είναι στην καλύτερή της φόρμα στη σεζόν. Εχουν σπουδαίο γκρουπ παικτών, τον καλύτερο προπονητής της Ευρώπης και παίζουν μπορστά στον κόσμο τους. Είμαστε το αουτσάιντερ, είναι φαβορί, θα κάνουμε το καλύτερο".

Ο Ομπράντοβιτς για την... επανάληψη αγώνων εναντίον στον Ολυμπιακό, που έχει παίξει 92 φορές! "Η ομάδα μου έπαιζε εναντίον του Ολυμπιακού, όχι εγώ. Πιστεύω η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, τώρα παίζω για πρώτη φορά με τη Φενέρ στον τελικό. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, ξέρουν τι να κάνουν, έχουν όλα όσα χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα. Πνεύμα νικητή, καλό κλίμα μέσα, σπουδαίους παίκτες. Είναι ωραία, συμφωνώ ότι είμαστε σε καλή φόρμα, αλλά διαφωνώ ότι υπάρχει φαβορί. Θα είναι πολύ δύσκολο, σκληρό ματς, έχει πολλούς λόγους ο κόσμος να δει το ματς".

Ομπράντοβιτς για Σπανούλη: "Πριν τον ημιτελικό προσπάθησα να ετοιμάσω την ομάδα να σταματήσει τον Γιουλ. Εβαλε 28... Αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει ένας παίκτης, πρέπει να αντιεμτωπίσεις μια ολόκληρη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, είδατε χθες ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε με παίκτες - κλειδιά από τον πάγκο. Αυτή είνσαι η δύναμή του, μεγάλος χαρακτήρας, το έχει κάνει και πολλές φορές, άρα πρέπε να νοιαστούμε για πολλούς".

Πρίντεζης για αντίπαλο... σχεδόν γηπεδούχο, όπως το 2015 η Ρεάλ ήταν γηπεδούχος: "Δεν είναι το ευκολότερο, όπως δεν ήταν και στη Μαδρίτη το 2015, αλλά είναι φάιναλ φορ. Πάντως να ξέρετε μετά τον ημιτελικό ούτες πέντε λεπτά δεν πανηγυρίσαμε, αρχίσαμε αμέσως την ετοιμασία, είμαστε 100% έτοιμοι".

Σφαιρόπουλος για την "μουδιασμένη" παρουσία των πρωτάρηδων ξένων: "Ολοι χθες έδωσαν τα πάντα, μην κοιτάτε μόνο το σκορ, δεν είναι μόνο αυτό, είναι το ομαδικό πνεύμα η αμυντική προσπάθεια, αντιμετωπίσαμε δύο από τα καλύτερα γκαρντ του παγκόσμιου μπάσκετ, τους σταματήσαμε με συνδυασμό κοντών και ψηλών. Κρατήσαμε κα΄τω από το μέσο όρο της μια επιθετική ομάδα, δε με νοιάζει ποιός σκοράρει, θέλω όποιος μπαίνει να δίνει τα πάντα για τα μικρά σημεία που κάνουν τη διαφορά. Και στα κρίσιμα σημεία ανέβηκαν και επιθετικά, αλλά το βασικό είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε σαν ομάδα, συμπαγώς".

Ομπράντοβιτς: "Είμαστε σε ένα φάιναλ φορ με τις καλύτυερερς ομάδες της Ευρώπης, έχουν πάρει όλοι οι αντίπαλοι τίτλους. Το ότι είμαστε τρίτη χορινά σε φ.φ. είναι σημαντικό, δείχνει τη δουλειά που γίνεται. Δεν είναι εύκολο να πας σε δύο τελικούς στη σειρά, η διάρκεια έχει σημασία".

Ομπράντοβιτς και Σφαιρόπουλος συμφωνούν ότι το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας ήταν συναρπαστικό για όλους, με σύστημα που υπήρχαν ίσες ευκαιρίες για όλους, εξ ου και στον τελικό φτάνουν ο 3ος και ο 5ος της κανονικής περιόδου, δείχνει ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά και πιστεύω ότι αυξάνει τον ενθουσιασμό του κόσμου που δεν είναι σίγουορς για τίποτα, έχει αγωνία μέχρι τέλους.

Σφαιρόπουλος για στρατηγική: "Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, είναι και... ο κόουτς εδώ. Σίγουρα θα κάνουμε κάτι, θα έχουμε ένα πλάνο και θα προσπαθήσουμε να το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους".

Ο Ομπράντοβιτς αποθεώνει τον Ολυμπιακό, τον τρόπο λειτουργίας του και αρνείται να πει αν του... θυμίζει κάτι από τον εαυτό του. "Θα έπρεπε να είμαι πολύ ψηλομύτης για να πω κάτι τέτοιο, είναι δική τους κατάκτηση, την αξίζουν, πρέπει να τους συγχαρούμε".

Σφαιρόπουλος σε ερώτηση για το ότι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει και δυσκολέψει τη Φενέρ στην κανονική σεζόν: "Είπα και πριν ότι τώρα είναι στην καλύτερη φάση της χρονιάς. Λειτουργούν άψογα, δεν ξέρω ανμπορούμε να πούμε ότι μας ταιριάζει το στιλ τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι το ποιος θα μαχηθεί πιο σκληρά για το τρόπαιο, ποιός θα κάνει καλύτερα τα μικρά πράγματα που κρίνουν".

Παρέμβαση Ομπράντοβιτς: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, να τον ικανοποιήσουμε, αλλά θέλω και να είναι όλοι σωστοί. Να σεβαστούν τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, να είναι σωστοί, να είναι καλοί οικοδεσπότες, παντού, στο γήπεδο, στον δρόμο".

Πρίντεζης για... χαλάρωμα το πρωί του τελικού. "Εντάξει, αγαπάω το ψάρεμα, αλλά δεν ξέρω, είναι του κόουτε η απόφαση και της ομάδας", είπε πορκαλώντας το γέλιο των παριστάμενων.

Ο Ομπράντοβιτς δεν αρνείται τα ευχάριστα συναισθήματα που του προκαλεί η Πόλη, όπου πήρε και το πρώτο του ευρωπαϊκό, αλλά ξαναλέει ότι "η ιστορία είναι... ιστορία, τώρα να συγκεντρωθούμε στο αύριο που μας ενδιαφέρει".

Σφαιρόπουλος για την προσωπική του πορεία: "Ποτέ δεν ξέρεις πού θα φτάσεις όταν ξεκινάς. Εμένα όμως το μπάσκετ είναι η ζωή μου, έπαιξα λίγο, δεν ήμουν κάτι σπουδαίο, αλλά είχα πάθος για την προπονητική, δούλεψε από την πρώτη στιγμή σκληρά και συνεχίζω να το κάνω, με ταπεινότητα και είμαι πολύ περήφανος που είμαι πρεοπονητής του Ολυμπιακού και μαχί πετυχαίνουμε κάποια σπουδαία πράγματα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ