22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Εσείς μιλάτε 13 γλώσσες;;; Ο Λούις ναι!

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο επίκεντρο, όλα κινούνται γύρω της από τη στιγμή ειδικά που πέρασε στον τελικό του Final Four, αλλά υπάρχει και ένας τύπος που κλέβει την παράσταση. Είναι ο εκφωνητής.

Αν σας ξενίζει μία πολύ πολύ ελαφρά προφορά στα ελληνικά, είναι γιατί ο κύριος Λούις Τόρες είναι Ισπανός. Και μάλιστα από τα Κανάρια. Ο λόγος που επιλέχθηκε και τον προτιμά κόσμος και κοσμάκης από ότι μάθαμε στη συνέχεια είναι γιατί ο κύριος αυτός μιλά ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 13 ξένες γλώσσες. Κρατήστε σημειώσεις για κάποιες από αυτές, όσες προλάβαμε.... μιλώντας στα γρήγορα: Ελληνικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλία, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Σουηδικά, Ολλανδικά, Εσθονικά, Ρώσικα, Εβραϊκά...

Η ιστορία για το πως έμαθε ελληνικά πηγαίνει πίσω στο 2004. Τότε που κλήθηκε να «βοηθήσει» με τις γνώσεις του και ως dj. Μόνο που ενώ το αρχικό πρόγραμμα ήταν να μάθει τη γλώσσα σε ένα χρόνο, τελικά λόγω κάποιων... οικονομικών αναπροσαρμογών για να το πούμε κομψά, αναγκάστηκε να τα μάθει σε πέντε μήνες. Του βρήκαν ένα σπίτι σε μια περιοχή, όπου τα ελληνικά δεν ήταν και η γλώσσα που άκουγες περισσότερο, οπότε η παρατήρησή του ήταν πως δεν ήταν δυνατόν να μάθει μέσω και της τριβής. Έτσι βρήκε τον δικό του τρόπο. Με τη βοήθεια υπότιτλων, ακουσμάτων, βιβλίων. Σε τρεις μήνες ήδη μπορούσε να συνεννοηθεί και στους πέντε μήνες έκανε κανονικά τη δουλειά του μιλώντας μια χαρά ελληνικά!

Μέσα στην καλή χαρά και με το χαμόγελο πλατύ συνεχώς αραδιάζει χώρες, διοργανώσεις, event… Και μαζί φίλους... «Ήρθαν κάτι παιδιά που είχα γνωρίζει στο Ευρωμπάσκετ το 2007 Έλληνες, από τους Πελαργούς τώρα που είμαι εδώ. Ήρθαν μόνο για να με δουν από τη Θεσσαλονίκη! Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό!».

Πως είχε γίνει η γνωριμία; «Το 2007 στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας έβαζα και μουσική. Και έβαζα τα ελληνικά τραγούδια, που τα ήξερα πολύ καλά και τους άρεσαν. Κι εγώ χαιρόμουν που ήταν χαρούμενοι! Δημιουργήθηκαν φιλίες από τότε που μένουν. Έχω φίλους παντού».

Το χαμόγελό του δεν χάνεται, ένα ίχνος ισπανικής προφοράς παραμένει κάπου στο βάθος και ζητάει και συγνώμη αν θέλετε να ξέρετε: «Αν έκανα κάποιο λάθος, να σας ζητήσω συγνώμη! Αύριο θα είναι όλα πολύ καλύτερα!». Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό το λέει, αλλά και η ΑΕΚ αυτό θέλει: Να είναι όλα πολύ καλύτερα αύριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ