22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ερυθρόλευκος μονόδρομος (pics, vid)

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες δίνει ένα 0 (μηδέν) στην Μπάγερν Μονάχου. Στόχος του Ολυμπιακού είναι μετά και την αποψινή μεταξύ τους συνάντηση ο αριθμός αυτός να μην αλλάξει. Η σημασία του αποψινού (19/3, 21.00) αγώνα στο ΣΕΦ άλλωστε είναι τέτοια που περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. H νίκη είναι μονόδρομος με την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας να φτάνει στο τέλος της.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 13-13 και οριακά πάνω από την γραμμή που χωρίζει αυτούς που θα συνεχίσουν στην σεζόν από αυτούς που θα αποχαιρετήσουν. Η απόστασή του από τους Γερμανούς είναι μία νίκη (12-14), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει την πρώτη μάχη στο Μόναχο. Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τότε ήταν σε καλό φεγγάρι, τώρα όχι. Και τα προβλήματα δίνουν το «παρών». Βασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς θα απουσιάσουν εξαιτίας τραυματισμών και στη λίστα προστέθηκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, αλλά και τενοντίτιδα. Η Μπάγερν πάλι είδε παίκτες της τραυματίες να επιστρέφουν και μια μικρή αμφιβολία συνοδεύει μόνο την παρουσία ή όχι του Γιόβιτς.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να θυμηθεί τον καλό του εαυτό για να μείνει σε τροχιά πλέι οφ. Θα πρέπει να διαφυλάξει την ρακέτα του και να παραμείνει κυρίαρχος στα  ριμπάουντ, όπως τον θέλουν οι αριθμοί, θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη και να περιορίσει επιθετικά τους Γερμανούς που έχουν αποδείξει πως έχουν πολλές λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Ουέμπερ, Γκος και Μάντζαρης θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά με δεδομένη την απουσία Σπανούλη-Στρέλνιεκς, ενώ λογικά θα κληθεί να βοηθήσει στην περιφέρεια και ο Άξελ Τουπάν. Την δική του εμφάνιση αναμένεται να κάνει στο ρόστερ ο 17χρονος Αλεξέι Ποχουσέφσκι, προκειμένου να συμπληρωθεί... ενδεκάδα.

Αυτό που ελπίζουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι ο κόσμος να βρεθεί στο  ΣΕΦ σήμερα και να στηρίξει την ομάδα, η οποία διανύει μια δύσκολη γενικότερα περίοδο. Μια νίκη μπορεί να τους  κάνει όλους να δουν την αυριανή μέρα λίγο πιο αισιόδοξα.

*Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ιερεθουέλο, Χορντόφ, Βικλίτσκι.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ