25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστροφή στις νίκες για Βιλερμπάν

Με ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο η Βιλερμπάν νίκησε στη Λιόν την Μπάγερν με 75-65 και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, διατηρώντας ακόμα κάποιες λίγες ελπίδες να προλάβει την όγδοη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει, επιλέγοντας να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα και την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Η Βιλερμπάν είχε μια πιο συνεπή παρουσία στα ριμπάουντ και ειδικά στα επιθετικά, όμως δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει όσο θα ήθελε, διότι ήταν άστοχη από την περιφέρεια κι έκανε αρκετά λάθη. Η Μπάγερν από την άλλη είχε λίγο καλύτερα ποσοστά, αλλά έχασε περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ, άρα και ευκαιρίες για επίθεση. 

Παρ' όλα αυτά, η γερμανική ομάδα κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 7 πόντων στα μισά της δεύτερης περιόδου (29-22 στο 14') χάρη σε ένα ξέσπασμα του Λούτσιτς και το διατήρησε σχεδόν ως το τέλος του ημιχρόνου, οπότε η Βιλερμπάν με τον Λόμας μείωσε στον πόντο (34-35).

Η Μπάγερν κράτησε το προβάδισμα μέχρι το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Βιλερμπάν με ένα σερί 9-0 πέρασε μπροστά με 46-40 στο 25', καθώς ο Τέιλορ ήταν "ζεστός" και έδινε λύσεις. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι λίγο πριν από το τέλος της περιόδου, βάζοντας την μπάλα περισσότερο μέσα στη ρακέτα στους Πέιν και Τζεκίρι και περιορίζοντας τα λάθη τους, όμως η Μπάγερν δεν παράτησε την προσπάθεια. Με τον Λούτσιτς να δίνει και πάλι λύσεις, ισοφάρισε 51-51 πριν ο Λόμας με τρίποντο κάνει το 54-51 υπέρ της Βιλερμπάν στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Λούτσιτς πέτυχε το πρώτο καλάθι της τελευταίας περιόδου, αλλά από εκεί και μετά η Βιλερμπάν ξέσπασε. Με τον Τέιλορ να κάνει όλο το παιχνίδι και τον Πέιν να σκοράρει, έτρεξε σερί 12-0 και στο 33' προηγήθηκε με 66-53 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Η Μπάγερν προσπάθησε να αντιδράσει βάζοντας την μπάλα μέσα στο καλάθι στον Λεσόρ, μείωσε 66-59 στο 35', αλλά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια. Τα λάθη και η αστοχία της δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει το σερί της, η Βιλερμπάν με καλή άμυνα διατήρησε τον έλεγχο και πήρε τη νίκη.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Τζόρνταν Τέιλορ ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε στις πλάτες του την Βιλερμπάν. Με 15 πόντους και 8 ασίστ έκανε όλη τη δουλειά, ενώ πρωταγωνίστησε και στο καθοριστικό 12-0 της τελευταίας περιόδου.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βιλερμπάν είχε 14 λάθη και η Μπάγερν 22, διαφορά μεγάλη και δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ