24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ο Σλαφτσάκης (pics)

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ανακοινώθηκε από τον Άρη και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε επαγγελματικό επίπεδο, σε ομάδα της γενέτειράς του.

Ο 23χρονος φόργουορντ, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρία από τη Stoiximan.gr Basket League, κατέληξε σε συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς και θα τεθεί στη διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και το Basketball Champions League. Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από τη Χαλκηδόνα και από εκεί μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του Μαντουλίδη. Η συνέχεια τον έφερε στη Δράμα για τον ΚΑΟΔ, την Αμαλιάδα για τον Κόροιβο, την Πάτρα για τον Απόλλωνα Πατρών και τα Τρίκαλα για τα Τρίκαλα BC. Πλέον, επιστρέφει στη… βάση του για να φορέσει τη φανέλα του Άρη. Υπήρξε και διεθνής με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη που θα είναι κι αυτός μέλος της ομάδας μας στη κρίσιμη αυτή καμπή του συλλόγου, που είναι ταυτόχρονα δύσκολη και τρικυμιώδης. Ο Σλαφτσάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου του 1994 κι έχει ύψος 2,01 μ. Πρωτόπαιξε μπάσκετ στη Χαλκηδόνα και στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν ο Κ.Α.Ο.Δ., στον οποίο αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2015.

Την περίοδο 2015-2016 φόρεσε τη φανέλα του Κοροίβου Αμαλιάδας, συνεισφέροντας 4,3 πόντους, 2,7 ριμπάουντ σε 25 παιχνίδια. Τα ποσοστά του ήταν τα εξής: 54% στις ελεύθερες βολές και 52% στα δίποντα.

Τη σεζόν 2016-2017 ήταν παίκτης του Απόλλωνα Πατρών, πετυχαίνοντας 3,6 πόντους και μαζεύοντας 2,6 ριμπάουντ σε 26 αγώνες. Σούταρε με 58% στις ελεύθερες βολές, 49% στα δίποντα και 29% στα τρίποντα. 

 

Πέρυσι αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και σε 21 αναμετρήσεις είχε 5,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, με 58% στις βολές, 49% στα δίποντα και 39% στα σουτ τριών πόντων. Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ