27.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Επιλογές… εκατομμυρίων δολαρίων

Το μεγάλο ερώτημα αυτής της off season στο ΝΒΑ εξακολουθεί να αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τι θα κάνει; Θα αποδεχθεί το super max contract που, όπως όλοι συμφωνούν, θα του προσφέρουν οι Μιλγουόκι Μπακς; Ή δεν θα το πάρει και θα επιλέξει να βγει στη free agency του επόμενου καλοκαιριού;

Κανείς δεν ξέρει την απάντηση. Πιθανώς ούτε ο ίδιος ο Γιάννης ακόμα. Στην Αμερική, ωστόσο, γράφουν συνεχώς γι' αυτό το θέμα και απ' όσα μπορεί να καταλάβει κανείς, προκύπτουν οι εξής επιλογές που έχει μπροστά του ο Έλληνας σούπερ σταρ:

- Αποδέχεται το super max contract των Μπακς, που θα έχει διάρκεια 5 ετών και θα του αποφέρει κάτι μεταξύ 220 και 250 εκ. δολαρίων. Μεσοσταθμικά μεταξύ 45 και 50 εκατομμύρια ετησίως, δηλαδή. Πρέπει πάντως να επισημανθεί μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Για να πάρει αυτά τα λεφτά ο Γιάννης, θα πρέπει να πει το "ναι" στο super max contract πριν αρχίσει η σεζόν στις 22 Δεκεμβρίου. Διότι με βάση τους κανονισμούς, αν συμφωνήσει ενώ έχει αρχίσει η σεζόν 2020-21 και σε όλη τη διάρκειά της, τα χρήματα που θα πάρει θα είναι λιγότερα.

- Αποδέχεται το super max contract, αλλά μετά από ένα χρόνο ζητά από τους Μπακς να τον δώσουν σε άλλη ομάδα μέσω ανταλλαγής. Σε μια τέτοια περίπτωση και τα 220-250 εκατομμύρια θα πάρει (στις ανταλλαγές ο παίκτης παίρνει το συμβόλαιό του μαζί του στη νέα του ομάδα) και μπορεί να παίξει σε ομάδα που θεωρεί ότι θα του προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες για να πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά όλα αυτά μετά από ένα χρόνο και με το ρίσκο να μη βρίσκουν τότε οι Μπακς τα σωστά ανταλλάγματα για να τον παραχωρήσουν.

- Δεν αποδέχεται το super max contract των Μπακς και το καλοκαίρι του 2021 βγαίνει ελεύθερος στην αγορά. Το συμβόλαιο που θα βρει θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και θα του αποφέρει maximum 140-160 εκ. δολάρια. Μεσοσταθμικά μεταξύ 35 και 40 εκατομμύρια ετησίως. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης θα περίπου 10 εκατομμύρια λιγότερα το χρόνο από αυτά που θα έπαρινε αν υπέγραφε το super max contract. Θεωρητικά, αυτά τα λεφτά μπορεί να τα πάρει στο επόμενο συμβόλαιό του, αυτό που θα υπογράψει το καλοκαίρι του 2025 σε ηλικία 31 ετών, αλλά με την οικονομική κατάσταση να είναι τόσο ρευστή γενικώς, κανείς δεν ξέρει αν κάτι τέτοιο θα συμβεί. 

Όλες οι παραπάνω είναι επιλογές που βασίζονται σε οικονομικά κριτήρια. Ο Γιάννης, ωστόσο, μπορεί να επιλέξει να μείνει στους Μπακς επειδή είναι η ομάδα που τον έκανε σούπερ σταρ και ο ίδιος δεν είναι αγνώμων, επειδή νιώθει σαν στο σπίτι του στο Μιλγουόκι και εφόσον οι Μπακς φροντίσουν να ενισχύσουν το ρόστερ ώστε να μετατραπούν σε καθαρό φαβορί για τον τίτλο.

Μπορεί επίσης να επιλέξει να πάει να παίξει στο Ντάλας μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς, στο Μαϊάμι μαζί με τον Μπαμ Αντεμπάγιο, με τον οποίον έχουν και τον ίδιο ατζέντη, ή στο Τορόντο. Οι τρεις αυτές ομάδες δείχνουν για την ώρα να ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλη για τον Greek Freak και μαζί του μπορούν πράγματι να κάνουν θραύση στο ΝΒΑ.

Εκείνο, πάντως, που πρέπει να αποκλειστεί είναι να φύγει ο Γιάννης από το Μιλγουόκι πριν από το καλοκαίρι του 2021. Τόσο ο ίδιος όσο και οι Μπακς έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δρομολογήσουν ανταλλαγή του μέσα στη σεζόν στην περίπτωση που ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν δεχθεί το super max contract που θα του προτείνουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ