25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Επαφή με Χρυσικόπουλο και… Λούντζης!

O Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να υλοποιούν το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, έχοντας καταφέρει στα μέσα Ιουλίου να έχουν έτοιμη τη μισή ομάδα. Αποκτήθηκαν τρεις Έλληνες (Γκίκας, Τολιόπουλος, Κακλαμανάκης), έμειναν δύο εξαιρετικοί ξένοι (Ματσιούλις, Σαντ Ρος) και σίγουρα ο Σάκοτα, που έχει συμβόλαιο, κι αυτοί είναι στο σύνολό τους έξι. Η μισή 12άδα δηλαδή.

Υπάρχει φυσικά και ο Λαρεντζάκης, που επίσης έχει συμβόλαιο, αλλά η παραμονή του, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, δεν είναι δεδομένη. Το αν θα μείνει ή όχι, όμως, θα παίξει ρόλο στις επόμενες κινήσεις, γι' αυτό και μετά το αρχικό μεταγραφικό... μπουμ, αυτό τον καιρό υπάρχει σχετική ησυχία. 

Τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν κινείται. Εξακολουθεί μάλιστα να αναζητά τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου της, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υπολογίζει ότι μπορεί να χρειαστεί έναν ακόμα Έλληνα γκαρντ και ίσως κι έναν Έλληνα ψηλό.

Γι' αυτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια διερευνητική κρούση στον Λίνο Χρυσικόπουλο, ωστόσο διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Δεν είναι πάντως αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Ο Χρυσικόπουλος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (όπου συνεργάστηκε με απόλυτη επιτυχία με τον Παπαθεοδώρου) κι όσο κι αν έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής, επειδή έχει λαμβάνειν αρκετά χρήματα, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διευθετήσει πριν συζητήσει σοβαρά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κι από εκεί και πέρα ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πάρει άλλον Έλληνα ψηλό πέραν του Κακλαμανάκη.

Σε αυτό θα παίξει ρόλο το τι θα γίνει με τον Λαρεντζάκη, αφού αν αυτός μείνει τελικά, θα υπάρχει δυνατότητα να αποκτηθεί ένας επιπλέον ξένος ψηλός. Πάντως όσο ο Χρυσικόπουλος δεν κλείνει πουθενά και ο προπονητής της ΑΕΚ δεν κλείνει τη γραμμή των ψηλών, το θέμα του θα παραμένει ανοικτό.

Σε ό,τι αφορά τον γκαρντ τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο απλά, διότι πρόκειται για τον Μιχάλη Λούντζη, το ενδιαφέρον για τον οποίον διαβάσατε πριν από μερικές μέρες στο basketa.gr. Η περίπτωσή του αποσυνδέεται από το τι θα κάνει ο Λαρεντζάκης, διότι ο Λούντζης θα αποκτηθεί με την προοπτική της επένδυσης για το μέλλον. Μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν θα μπορεί να παίξει, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο, κι επειδή δεν θα έχει κάνει προετοιμασία, τη νέα σεζόν δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει ο ίδιος τον καλό του εαυτό και να προσαρμοστεί εντελώς στην ομάδα. 

Είναι όμως ένας εξαιρετικός παίκτης σε νεαρή ηλικία, τον οποίον ο Παπαθεοδώρου εκτιμά απεριόριστα και μπορεί να τον πάρει τώρα στην ουσία για να τον ετοιμάσει για του χρόνου. Με αυτό το σκεπτικό η απόκτησή του είναι πολύ πιθανή, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ληφθεί ακόμα η οριστική απόφαση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ