27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σλούκας για όλες τις δουλειές

Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει σχεδόν τα πάντα και τον Λουίτζι Ντατόμε να εκτελεί η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της πρωταθλήτριας Ισπανίας Βαλένθια με 79-66.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε απίστευτο πλουραλισμό στην επίθεση με μια πεντάδα να έχει διψήφιο αριθμό πόντων και τον Κώστα Σλούκα σε μεγάλο βράδυ. Οπου μάλιστα επέστρεψε στο τέλος μετά από τραυματισμό για να βάλει και ένα σημαντικό καλάθι που ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι στο 69-62.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε τραυματιστεί προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Ελληνας άσος θα είχε ακόμα καλύτερη συγκομιδή από τους 10 πόντους και τις επτά ασίστ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξουδετερώνοντας το πιο επικίνδυνο επιθετικό όπλο της Βαλένθια (ο πρώην Ερυθρόλευκος Ερικ Γκρίν έμεινε μόλις στους 4 πόντους) είχε πολύ πιο εύκολο έργο. Ο Βέσελι και ο Ντατόμε έκαναν (επιθετικά) την αρχή και Σλούκας με  Ουαναμέικερ φρόντισαν να είναι οι συμπαίκτες τους ευτυχισμένοι (12 ασίστ μοίρασαν συνολικά).

Με τρίποντο του Σλούκα η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +12 (38-26 στο 18') αλλά το τελικό χτύπημα έδωσε στους φιλοξενούμενους ο Νάναλι που μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε 11 πόντους μέσα σε ένα τετράλεπτο (53-45 στο 28') ενώ στο τέλος ανέλαβε δράση και πάλι ο Σλούκας με τον Ουάναμέικερ και εκτελεστικά ο Βέσελι.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-30, 57-49, 79-66.

Ο άνθρωπος του αγώνα:  Ο Κώστας Σλούκας κερδίζει στα σημεία τον εξαιρετικό Ντατόμε, πολύ απλά γιατί επέστρεψε ακόμα και από τραυματισμό για να τελειώσει τη δουλειά τόσο οργανωτικά (κυρίως) όσο και εκτελεστικά.

Με τη γλώσσα των αριθμών:  Με 22 ασίστ και 66.7% στα δίποντα αλλά και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η Φενέρμπαχτσε δύσκολα θα έχανε τη νίκη.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ