18.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Επίθεση και… πρόωρο άκυρο σε Τραμπ από ΛεΜπρόν-Κάρι (vids)

Ένα ζήτημα που προέκυψε με τους πρωταθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου, τους Φιλαδέλφεια Ίγκλς, στάθηκε αρκετή για να τονίσουν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι, ότι οι ομάδες τους δεν έχουν σκοπό να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, είτε πρωταθλητές του ΝΒΑ είναι οι Ουόριορς είτε οι Καβαλίερς.

Το Game 3 των Τελικών του ΝΒΑ πλησιάζει, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/6) και να παλεύουν να μειώσουν τη σειρά σε 2-1, ώστε να έχουν ελπίδες για τον τίτλο, αφού σε περίπτωση νίκης των «Πολεμιστών» η πλάστιγγα γέρνει αποφασιστικά υπέρ τους. Η συνέντευξη Τύπου για το ματς, πάντως, είχε έντονη πολιτική «απόχρωση», με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Στεφ Κάρι να μην χάνουν την ευκαιρία να επιτεθούν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή για την κουβέντα αυτή στάθηκε η μη επίσκεψη του μεγαλύτερου κομματιού της ομάδας των Φιλαδέλφεια Ίγκλς στον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου θεωρητικά θα έκαναν την καθιερωμένη επίσκεψη, για να τιμηθούν από τον πρόεδρο της χώρας, αλλά αυτό δε συνέβη ως επί το πλείστον, με την πλευρά του προέδρου να επιτίθεται μέσω ανακοίνωσης, στην οποία τόνισε πως «οι Ίγκλς παράτησαν τους οπαδούς τους, με την παρουσία μιας πεντάδας ατόμων».

Ο Λευκός Οίκος εξήγγειλε νέα γιορτή για τη Δευτέρα (11/6) μόνο με τους οπαδούς των «Αετών», αρνούμενος το αίτημα για επίσκεψη την Παρασκευή (8/6) από ολόκληρη την ομάδα, με τον κύριο Τραμπ να λείπει στο εξωτερικό τότε. Μία απόφαση που, φυσικά, μεγαλώνει το «χάσμα».

Επιστρέφοντας στη συνέντευξη Τύπου για τον τρίτο Τελικό του ΝΒΑ, λοιπόν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ερωτήθη πρώτος για το ζήτημα και η απάντησή του ήταν απόλυτη. «Αυτό που ξέρω, είναι ότι όποιος κερδίσει τους δικούς μας Τελικούς, δε θα θέλει να προσκληθεί. Ούτε οι Καβαλίερς θα πάνε, ούτε οι Ουόριορς», ήταν η ατάκα του, ενημερώνοντας ουσιαστικά, πως κανείς από τους φιναλίστ δεν έχει πρόθεση να πάει στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη επίσκεψη, μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Τον αντίπαλό του στο παρκέ, αλλά σύμμαχό του εκτός αυτού, έσπευσε να υπερασπιστεί ο Στεφ Κάρι. «Συμφωνώ με τον ΛεΜπρόν, εμείς αν κερδίσουμε τον τίτλο θα κάνουμε το ίδιο με πέρυσι. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτή μας τη στάση», ήταν η απάντηση του ηγέτη των πρωταθλητών, οι οποίοι πέρυσι, όπως ανέφερε και ο ίδιος, δεν είχαν επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ