24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενόχλησε ο τρόπος, όχι το αποτέλεσμα

Ο ένας από τους τρεις στόχους της σεζόν για τον Παναθηναϊκό χάθηκε, όμως άπαντες θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι στιγμή ότι παίζουν και οι αντίπαλοι μπάσκετ.

Η εικόνα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στο νοκ-άουτ παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν κάκιστη. Και το κυριότερο που θα πρέπει να προβληματίσει είναι το γεγονός ότι οι παίκτες δεν «μασούσαν» σίδερα. Δεν είχαν το απαιτούμενο πάθος και καθαρό μυαλό για να πάρουν το... διπλό στο γήπεδό τους, όπου αγωνίστηκαν ως τυπικά φιλοξενούμενοι. 

Το μπάσκετ που έπαιξε το «τριφύλλι» ήταν κακό. Οι παίκτες έμοιαζαν να πιστεύουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κατόρθωναν να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τον τελικό της Κρήτης. Απέναντί τους είχαν όμως έναν αντίπαλο αποφασισμένο. Που έδειχνε να «διψάει» και περίμενε εδώ και καιρό μία μεγάλη νίκη και μία ευκαιρία για να διεκδικήσει έναν τίτλο.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να ενοχλεί τους πάντες στον Παναθηναϊκό και τον κόσμο της ομάδας είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα. Στις αρχές Νοέμβρη όποιος βγάζει ασφαλή συμπεράσματα για μία ομάδα μπάσκετ, μάλλον βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά αυτή είναι δουλειά των αρμόδιων να τα λύσουν και να πάνε παρακάτω.

Κάποιοι στιγμή πάντως καλό θα ήταν να καταλάβουν όλοι όσοι υποστηρίζουν ή ασχολούνται με τις μεγάλες ομάδες, ότι στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Ο Παναθηναϊκός έχει καλομάθει τον κόσμο του διότι εδώ και 21 σερί σεζόν κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο. Οι οπαδοί της ομάδας έχουν συνηθίσει να τη βλέπουν στον τελικό Κυπέλλου, καθώς αυτό συνέβαινε ανελλιπώς από το 2005 μέχρι και το 2017. Κάποια στιγμή όμως θα ερχόταν και η ήττα. Αφορισμοί είναι εύκολο να γίνουν, όμως καλό θα ήταν να ξέρει κάποιος και να χάνει. Η ΑΕΚ έδωσε τη δική της «μάχη» και βγήκε δίκαια κερδισμένη. 

Πλέον στον Παναθηναϊκό οφείλουν να πάνε παρακάτω. Διότι αν μείνουν σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, μόνο σε καλό δεν θα τους βγει. Ο Πασκουάλ είναι εκείνος ο οποίος καλείται να αναλάβει δράση και να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Το σίγουρο είναι πάντως ότι και ο Καταλανός δικαιολογημένα δέχεται την κριτική, αλλά το... κεφάλι του είναι άδικο να το ζητάει κανείς στις 6/11. Όμως στην Ελλάδα η έλλειψη πίστωσης χρόνου στους προπονητές αποτελούσε ανέκαθεν ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν επέτρεπε στα κλαμπ να κάνουν βήματα προόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ