26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόκριση η Άλμπα, αυτοκτόνησε ο Ερυθρός Αστέρας (pics)

Η Άλμπα επικράτησε εκτός έδρας 75-61 της Μονακό, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ήττα των Μονεγάσκων εξυπηρετεί την Παρτιζάν, η οποία με νίκη αύριο (30/1), στον εντός έδρας αγώνα της απέναντι στην Ρίτας Βίλνιους, παίρνει προβάδισμα για την δεύτερη θέση στον όμιλο.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (44-30) και είχαν σε πρώτο ρόλο τον Ρόκα Γκεντράιτις με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Λάντρι ΕνΝόκο με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Καθοριστικός ήταν και ο Μάρτιν Χέρνανσον που μέτρησε 9 πόντους και 7 ασίστ. Λάζεριτς και Νίνταμ με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο Ερυθρός Αστέρας αυτοκτόνησε απέναντι στην Λιμόζ. Πέταξε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, που σφραγίστηκε με το επιμέρους 8-25 και ηττήθηκαν 72-71 από τους Γάλλους. Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η διαφορά ήταν στο +8 (60-68), αλλά δύο φάουλ, ένα λάθος κι ένα άστοχο τρίποντο έκαναν τον αγώνα ντέρμπι και οδήγησαν στο 70-71 με 48'' στο ρολόι. Ο Μίλαν Τόμιτς πήρε το τάιμ άουτ, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το λάθος, ο Ρουσέλ ευστόχησε,ο Περπέρογλου αστόχησε και η Λιμόζ πήρε τη πρώτη της νίκη στο Top16.

Ο Στράτος Περπέρογλου σε 19'33'' είχε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ με τον Τζο Ράγκλαντ να είναι πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων με 15 και τους Μπαρόν - Ντόμπριτς να ακολουθούν με 12 και 10 αντίστοιχα. Μπουτσιέλ και Ράις σημείωσαν από 13 πόντους με τον δεύτερο να μαζεύει και 13 ριμπάουντ. Ο Ρουσέλ που όμως διαμορφώθηκε το παιχνίδι έδωσε τη νίκη στη Λιμόζ είχε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το αποτέλεσμα αυτό άφησε εκτός της επόμενης φάσης και τις δύο ομάδες, δίνοντας αυτόματα την πρόκριση στις δύο ισπανικές που θα αναμετρηθούν αύριο: Την Ουνικάχα Μάλαγα και την Βαλένθια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ