24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενδεχόμενο αναβολής αγώνων Ευρωλίγκας από το CSD!

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) της Ισπανίας μπορεί να μην επιτρέψει τη συμμετοχή των ισπανικών ομάδων στους αγώνες της Ευρωλίγκας, οι οποίοι συμπίπτουν με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων στις 24 Νοεμβρίου! Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα As και τεκμηριώνει τον ισχυρισμό σε ένα Βασιλικό Διάταγμα το οποίο έχει εκδοθεί το 1982 και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Το διάταγμα ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των ισπανικών ομάδων και των αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις και στο άρθρο 2 αναφέρει ρητά πως αυτή η συμμετοχή εξαρτάται από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων. Στην παράγαφο d αυτού του άρθρου θεσπίζεται η αρμοδιότητα του CSD να αποφασίζει επί της συμμετοχής των ομάδων και των αθλητών στις διοργανώσεις κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας. Στο άρθρο 5, τέλος, τονίζεται ότι η αρμοδιότητα αυτή του CSD εκτείνεται στις διοργανώσεις που φιλοξενούνται τόσο επί ισπανικού εδάφους όσο και εκτός αυτού.

Με άλλα λόγια, το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας αν θέλει, έχει την εξουσία βάσει του συγκεκριμένου Βασιλικού Διατάγματος να ζητήσει να μην παίξουν οι ισπανικές ομάδες στους αγώνες της Ευρωλίγκας την άλλη εβδομάδα. Όμως, όπως αναφέρει η As, αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει παρά πολύ μικρές πιθανότητες. Και τούτο διότι μέχρι στιγμής το CSD δεν έχει δείξει διάθεση ανάμιξης στην κόντρα που διχάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τηρώντας ουδέτερη στάση...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ