27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Εμπιστοσύνη ΕΟΚ σε Μίσσα-Σκουρτόπουλο

Το Ευρωμπάσκετ μόλις ολοκληρώθηκε, ωστόσο ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας της Εθνικής ομάδας δεν μπορεί παρά να αρχίσει άμεσα, αφού σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρυσι, φέτος χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Τα "παράθυρα" της FIBA και η έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τον προσεχή Νοέμβριο υποχρεώνουν την ομοσπονδία να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις της σχετικά με τον προπονητή, αλλά και την εν γένει στελέχωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ τη Δευτέρα συζητήθηκε το θέμα του προπονητή και εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία με τους Κώστα Μίσσα και Θανάση Σκουρτόπουλο. Η δουλειά που έκαναν το καλοκαίρι κρίθηκε επιτυχημένη και ως δίδυμο θεωρείται το ιδανικό για να διαχειριστεί την Εθνική ομάδα στο διάστημα αυτό των προκριματικών, το οποίο στην ουσία είναι ένα μεταβατικό διάστημα μεταξύ δύο διοργανώσεων. Παρόλα αυτά σχετική απόφαση επί του θέματος δεν ελήφθη, για τον πολύ απλό λόγο ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τους δύο προπονητές. Πρέπει να καθήσει η ομοσπονδία να μιλήσει και με τον Μίσσα και με τον Σκουρτόπουλο, προκειμένου να θέσει επί τάπητος όλες τις ουσιαστικές λεπτομέρειες της ανανέωσης της μεταξύ τους συνεργασίας και να αποσπάσει και τη δική τους συμφωνία. Μέχρι τότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. 

Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι αμέσως μόλις διευθετηθεί το θέμα του προπονητή της Εθνικής θα ακολουθήσει ανανέωση του συνολικού πλάνου για την επόμενη διετία, η οποία (ανανέωση) είναι επιβεβλημένη με βάση τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από τα "παράθυρα" της FIBA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ