26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελληνικό ενδιαφέρον στο BCL, άρωμα τελικού στο EuroCup

Η Ευρωλίγκα κλέβει την παράσταση αυτή την εβδομάδα με τη διπλή αγωνιστική, αλλά στη δική της σκιά θα γίνουν σημαντικοί αγώνες τόσο για το Basketball Champions League, όσο και για το Eurocup αυτό το τριήμερο.

Μπόγρης και Τενερίφη

Η αρχή θα γίνει απόψε με το Basketball Champions League το οποίο μπαίνει στη φάση των προημιτελικών. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζει στον Γιώργο Μπόγρη και την ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν, τη δική του Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Η αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, αφού απέναντι της στο τζάμπολ που θα γίνει στις 21.30 (Novasports) θα βρει την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Βιλερμπάν. Μια ομάδα την οποία είδαμε φέτος να αντιμετωπίζει τόσο ο ΠΑΟΚ,, όσο και ο Άρης με τις ελληνικές ομάες να μετράνε τρεις ήττες και μία ισοπαλία (στα play offs o Άρης εντός έδρας).

Στον άλλον αγώνα της ημέρας η Μπάνβιτ θα υποδεχθεί τη γερμανική Ρίζεν Λούντβιχσμπουργκ που κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει στα προημιτελικά.

Μπράμος και Eurocup

Αύριο (22/3) θα γίνουν οι άλλοι δύο προημιτελικοί του Basketball Champions League, αλλά και ο τρίτος ημιτελικός του Eurocup ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Τα ελληνικά μάτια θα στραφούν στον Μάικ Μπράμος και τη Βενέτσια, η οποία εκτός έδρας θα αναμετρηθεί με την τούρκικη Καρσίγιακα (19.00). Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης: Οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει 75-61 εντός έδρας, αλλά είχαν χάσει με 40 πόντους διαφορά (99-59) στην Τουρκία.

Μια θέση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης διεκδικούν Μονακό και Ντίναμο Σάσαρι, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Πριγκηπάτο στις 21.30. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στην αναμέτρηση Βαλένθια-Χάποελ Ιερουσαλήμ (21.30, Eurosport). Οι Ισπανοί είναι το φαβορί με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1, όντας οι γηπεδούχοι. O Πέδρο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του προέρχονται από μια πολύ καλή εκτός έδρας νίκη ψυχολογίας και ουσίας επί της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος, Ιμπεροστάρ Τενερίφε, δείχνοντας πως παρά τις απουσίες, ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζουμε πως τη θέση της στον τελικό της διοργάνωσης έχει ήδη κρατήσει η Ουνικάχα Μάλαγα, αποκλείοντας την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Ίαν Βουγιούκα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ