18.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2024

Ελεύθερος και… ψάχνεται ο Μπάτλερ

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη σχετική οψιόν, για την ανανέωση του συμβολαίου του, κι έτσι θα μείνει ελεύθερος από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ πήγε στους 76ers τον περασμένο Νοέμβριο, από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο πλαίσιο ανταλλαγής, και τελείωσε τη σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 18,2π., 5,3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε 55 ματς κανονικής περιόδου και 19,4π., 6,1 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε δώδεκα παιχνίδια πλέι οφ, φθάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς της Ανατολής. Αν και έχει όρο στο συμβόλαιό του, που του επιτρέπει να το επεκτείνει για ακόμα ένα χρόνο αντί του ποσού των 19,8 εκατ. δολαρίων, δεν πρόκειται να το κάνει, αναζητώντας μία καλύτερη οικονομική συμφωνία.

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς θέλουν να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους, με καινούριο συμβόλαιο, εκείνος όμως δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τις προθέσεις του αναφορικά με το μέλλον του. Οι 76ers, που περίμεναν πως θα επιλέξει να μείνει ελεύθερος και δεν αιφνιδιάζονται από την απόφασή του, μπορούν να του προσφέρουν μέχρι 190 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια, ενώ η μέγιστη πρόταση που δύναται να δεχθεί από άλλη ομάδα είναι 141 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια. Στο «παιχνίδι» της απόκτησής του έχουν ήδη μπει κι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι -σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ- ενδιαφέρονται σοβαρά για την περίπτωσή του. Φέρεται να τον εξετάζουν και οι Μπρούκλιν Νετς και Νιου Γιορκ Νικς. Ο Τζίμι Μπάτλερ θα μείνει και τυπικά ελεύθερος την 1η Ιουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=KPlgtPfQPZA&t=3s



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ