24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελευθέριος ο μεταμορφωτής

Όχι ο Άρης δεν έλυσε τα αγωνιστικά του προβλήματα –τα διοικητικά είναι μια άλλη υπόθεση- με τις δύο νίκες επί των ουραγών της Stoiximan.gr Basket League Τρικάλων και Πανιωνίου. Μπορεί όμως να αισθάνεται ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο παιχνίδι του. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της προόδου το πιστώνεται ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Δεν το λέμε εμείς. Το «λένε» οι αριθμοί.

 

Ο διεθνής γκαρντ που οδήγησε χθες τον Άρη στο διπλό στη Νέα Σμύρνη με δύο ρεκόρ καριέρας -27 πόντοι και 32 βαθμοί στο ranking- μπορεί ως ενός σημείου να θεωρηθεί ο μεταμορφωτής της ομάδας του που στο πρόσωπο βρήκε έναν ηγέτη. Γιατί χωρίς αυτόν και με τον Αθηναίου στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα κατάφερνε χθες κόντρα στον Πανιώνιο.

 

 

Στα τέσσερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα με τον Άρη, ο Μποχωρίδης έχει μέσους όρους: 14,75 πόντους με πολύ καλά ποσοστά εντός πεδιάς αφού σουτάρει με 61,5% στα δίποντα και 36,8% στα τρίποντα. Έχει ακόμη 2,33 ριμπάουντ, 1,67 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 0,83 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής.

 

Στα τρία παιχνίδια του με τον Άρη στο Basketball Champions League είχε μέσους όρους: 9.7 πόντους με 50% στα δίποντα και 41,7% στα τρίποντα κι ακόμη 2,3 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

 

Έχει ενδιαφέρον η σύγκριση των αριθμών του Άρη των πρώτων επτά αγωνιστικών στο πρωτάθλημα με τις τελευταίες τέσσερις. Μόνο συμπτωματική δεν είναι η σημαντική βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού παρότι βέβαια το δείγμα γραφής των τεσσάρων αγωνιστικών δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ