21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός Ευρωμπάσκετ και ο Βέσελι

Ακόμα ένα μεγάλο όνομα, ο Γιαν Βέσελι, δεν θα πάρει μέρος στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Εξήγησε τους λόγους μέσω ανακοίνωσής τους.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ της Φενέρμπαχτσε δεν θα ενισχύσει την Εθνική Τσεχίας στο μεγάλο «ραντεβού» του καλοκαιριού, με τον ίδιο να δηλώνει ψυχικά κουρασμένος ύστερα από τη «γεμάτη» χρονιά που είχε με το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης, ενώ ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και ο πρόσφατος γάμος του στη Σερβία με την αγαπημένη του Νατάλια Μιλαντίνοβιτς. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο ομοσπονδιακός Ρόνεν Γκίνζμουργκ είναι πιθανό να στερηθεί και τις υπηρεσίες του Μπλέικ Σιλμπ, που την τελευταία διετία έπαιξε στη Γαλατάσαραι, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του. Σύμφωνα με τα τσεχικά ΜΜΕ, πάντως, δεν θέλει να ρισκάρει κάποιον τραυματισμό του από τη στιγμή που παραμένει χωρίς συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση του Γιαν Βέσελι: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν θα παίξω στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Είχα μια μακριά, απαιτητική και επιτυχημένη σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε και είμαι ψυχικά εξαντλημένος. Στο τέλος του Ιουλίου παντρεύτηκα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα, και αισθάνομαι πως δεν είμαι έτοιμος για μια τέτοια πρόκληση όπως το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά σε δύο εβδομάδες. Το ρίσκο του τραυματισμού που πιθανόν να με επηρεάσει εν όψει της νέας σεζόν μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις. Δεν είναι εύκολο να μην είμαι μέλος αυτής της ομάδας, όμως δυστυχώς η απουσία είναι η καλύτερη λύση. Εύχομαι το καλύτερο σε όλα τα παιδιά, και φυσικά θα τους ενθαρρύνω από μακριά».

Η Τσεχία έχει τοποθετηθεί στο Γ’ Όμιλο, που θα διεξαχθεί στην Κλουζ Ναπόκα, με τη συμμετοχή της «οικοδέσποινας» Ρουμανίας και των Ισπανίας, Κροατίας, Ουγγαρίας και Μαυροβουνίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ