24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός Εθνικής οι παίκτες του Ολυμπιακού!

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαίων συναδέλφων τους, έξι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού (τέσσερις Έλληνες, ο Σέρβος Μιλουτίνοφ και ο Λετονός Στρέλνιεκς) πήραν θέση στο δίλημμα "Εθνική ομάδα ή σύλλογος", που έχει προκύψει εξ αφορμής της διαμάχης FIBA-Ευρωλίγκας για το καλεντάρι. Και περίπου δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρώτου "παραθύρου" ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην πάρουν μέρος στην προσπάθεια των Εθνικών ομάδων των χωρών τους προκειμένου να ενισχύσουν αυτή των συλλόγων τους στην Ευρωλίγκα.

Η δήλωση αυτή, στην οποία χαρακτηρίζεται "άκρως αντιεπαγγελματική" συμπεριφορά η απουσία από τους αγώνες του Ολυμπιακού για να παίξουν με την Εθνική ομάδα, έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία:

α) Οι παίκτες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι: "Αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019". Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και ότι  αρνούνται να παίξουν με την Εθνική ομάδα όχι μόνο στα "παράθυρα" του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, όπου υπάρχει η σύμπτωση με το καλεντάρι της Ευρωλίγκας, αλλά και στα υπόλοιπα, του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου. Αυτό με την λογική του ότι δεν διευκρινίζεται για το συγκεκριμένο "παράθυρο" αλλά αναφέρεται "για τα προκριματικά".

β) Οι Έλληνες παίκτες που την υπογράφουν είναι τέσσερις. Δεν υπογράφει, δηλαδή, ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος ήταν παρών στη 12άδα του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ και παραμένει εν δυνάμει μέλος της Εθνικής, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Θανάση Σκουρτόπουλου, παρόλο που δεν συμπεριλαμβάνεται στους 24 αυτής της προεπιλογής. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι και η η... απάντηση στην πρώτη υποσημείωση και τελικά να αφορά μόνο στο παρών κάλεσμα η άρνηση.

Η δήλωση των έξι παικτών του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής:

"Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή  λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων.

 

Με τιμή

 

Πρίντεζης Γεώργιος

Μάντζαρης Ευάγγελος

Milutinov Nikola

Παπανικολάου Κωνσταντίνος

Παπαπέτρου Ιωάννης

Strelnieks Janis"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ