19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθνική με… άρωμα Ευρωλίγκας για Σερβία και Γεωργία

Η πιο "γεμάτη" Εθνική από την έναρξη των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου κυπέλλου  της Κίνας θα εμφανιστεί στους δύο πρώτους αγώνες της δεύτερης φάσης, με Σερβία (Ηράκλειο, 13/9) και Γεωργία (Τιφλίδα 16/9). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αυτή την φορά έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες της Ευρωλίγκας, έχει ΝΒΑερ, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και μετράει μόνο την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διαδικασίας με το απόλυτο νικών και μπαίνει στην δεύτερη με 12 βαθμούς, όσους έχει και η Γερμανία. Θα αντιμετωπίσει από δύο φορές Σερβία, Γεωργία και Γερμανία, στον όμιλο είναι ακόμα το Ισραήλ και η Εσθονία και οι τρεις πρώτοι θα προκριθούν στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Στην FIBA δηλώθηκαν 24 παίκτες, με την 14άδα που θα επανδρώσει την ομάδα στα δύο ματς να έχει μόλις τέσσερα πρόσωπα από αυτά που ήταν παρόντες σε όλη την πρώτη φάση, τους Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Λαρεντζάκη και Μαργαρίτη, κάποια που είχαν "γράψει" συμμετοχή και κάποια που τώρα θα μπουν για πρώτη φορά στην διαδικασία.

Οι 14 παίκτες που θα δώσουν το παρών το πρωί της Τετάρτης 5/9 στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση είναι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και  Κώστας Σλούκας.
Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπόυλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος  και Λίνος Χρυσικόπουλος.
 
Η Εθνική θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30).
Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα. Για την Τιφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9.
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ