21.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Είχε το όνομα και τη χάρη (vids)

Ο Ντομάντας Σαμπόνις κουβαλά στις πλάτες του ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία και στο Ντένβερ το δικαίωσε πανηγυρικά. Ο γιος του θρυλικού Άρβιντας Σαμπόνις πέτυχε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του και οδήγησε τους Πέισερς σε σπουδαία νίκη επί των Νάγκετς με 115-107, την πέμπτη συνεχόμενη για την ομάδα της Ιντιάνα.

Ο Σαμπόνις είχε 22 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ και υπήρξε καθοριστικός στο 41-26, με το οποίο οι Πέισερς επικράτησαν στην τελευταία περίοδο και τους επέτρεψε να αρπάξουν τη νίκη. Κρίσιμη ήταν η συμβολή και του Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 18 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο. Ο Νίκολα Γιόκιτς σκόραρε 30 πόντους για τους Νάγκετς.

Στο Σαν Αντόνιο οι Σπερς έγιναν η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που γιόρτασαν τη "βραδιά των ιθαγενών" και ο Πάτι Μιλς, ένας Αυστραλός που κατάγεται από Αβορίγινες, είχε ένα λόγο παραπάνω να παίξει καλά. Και ήταν ο παίκτης-κλειδί στη νίκη των Σπερς με 107-102 επί των Χιτ. Ο Μιλς έβγαλε πολλή ενέργεια, σκόραρε 18 πόντους και αποθεώθηκε στο τέλος από τον Γκρεγκ Πόποβιτς για τη συμβολή του στη νίκη. Πάντως πρώτος σκόρερ των Σπερς ήταν ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 21 πόντους, ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν πρόσθεσε άλλους 20.

Οι Χιτ πάλεψαν στα ίσια όλο το παιχνίδι και 10'' πριν από το τέλος και με το σκορ στο 105-102 ο Ντάνκαν Ρόμπινσον σούταρε τρίποντο για την ισοφάριση, όμως αστόχησε. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Μαϊάμι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ