21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Είχε Τζέιμς και “καθάρισε”

Η Αρμάνι τα κατάφερε απέναντι σε μια καλά διαβασμένη Μπασκόνια επικρατώντας με 93-90 . Η ομάδα του Πιανιτζιάνι πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο στα ίσα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν σκηνή που επαναλαμβανόταν διαρκώς. Η Αρμάνι προσπαθούσε να ξεφύγει και η Μπασκόνια βρισκόταν σε απόσταση... αναπνοής. H μοναδική στιγμή στην οποία οι Μιλανέζοι κατάφεραν να ξεφύγουν ήταν ένα 7-0 σερί φτάνοντας στο +5 με δύο εύστοχες βολές του Μάικ Τζέιμς στο 4' . Η εικόνα παρέμεινε λίγο πολύ ίδια και στη δεύτερη περίοδο, με τους Βάσκους να βρίσκουν λύσεις κυρίως μέσω του Σενγκέλια και του Βιλντόζα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το τελικό 47-43 του ημιχρόνου.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει με την επιστροφή των δύο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν πρωτεργάτης στο επιθετικό κρεσέντο της Αρμάνι, προσφέροντας της μία διαφορά στο +10. Η Μπασκόνια αντέδρασε άμεσα και μείωσε, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει μπροστά στο σκορ. Το τελικό 73-68 του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε ο Βενσάν Πουαριέ με δύο εύστοχες βολές. Τέταρτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπαίνουν "αγριεμένες". Η Αρμάνι συνέχισε να προσπαθεί να πάρει προβάδισμα αλλά η Μπασκόνια ήταν εκεί να τη σταματήσει και να μετατρέψει μία φαινομενικά εύκολη βραδιά στο Μιλάνο, σε θρίλερ. Με 1 λεπτό να απομένει στο χρονόμετρο, ο Λούκα Βιλντόζα ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων και έφερε τη διαφορά στο -2 (89-87). To τελικό 93-90 διαμόρφωσε ο Τζάνινγκ με εύστοχο τρίποντο, δύο δεύτερα πριν από τη λήξη του χρόνου.

 Δεκάλεπτα: 27-26, 47-43, 73-68, 93-90

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον εκρηκτικό γκαρντ της Αρμάνι και γνωστό αγαπημένο στην Ελλάδα, Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός ήταν για μία ακόμη φορά καταιγιστικός, δίνοντας επί της ουσίας στην ομάδα του ώθηση για τη νίκη μέσα από τους 19 πόντους του και τις 8 ασίστ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ