23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Είχε νεύρα και… ξέσπασε στην Αρμάνι! (vids)

Οι δύο συνεχόμενες ήττες με Μπαρτσελόνα και Λοκομοτίβ, έκαναν την ΤΣΣΚΑ να μπει «φουριόζα» στο «Mediolanum Forum» απέναντι στην Αρμάνι και να τη «διαλύσει» με «κατοστάρα», επιστρέφοντας με το 107-81 στις επιτυχίες και διατηρούμενη στην κορυφή της Ευρωλίγκα.

Μία η κακή εμφάνιση και η ήττα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την προηγούμενη εβδομάδα για την Ευρωλίγκα, μία η πρώτη απώλεια στη VTB League από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και οι «εμπρηστικές» δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για τη VTB League, έκαναν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να «γεμίσει» με μπόλικο θυμό. Το «μάρμαρο» για τα αποτελέσματα αυτά θα πλήρωνε τελικά η Αρμάνι Μιλάνο, με τους Μοσχοβίτες να επιστρέφουν στις καλές εμφανίσεις και να επιστρέφουν στις νίκες με «κατοστάρα» (107-81) έχουν εύκολο έργο απέναντι στους Ιταλούς. Η σημερινή, ήταν η 13η σε 17 αγώνες και η «ομάδα του στρατού» μένει μόνη στην πρώτη θέση, περιμένοντας το αυριανό (12/1) παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βιτόρια με την Μπασκόνια.

Ο Νάντο Ντε Κολό μπορεί να ήταν άνθρωπος-«ορχήστρα» για τους φιλοξενούμενους (24 π., 7/19 σουτ, 8/8 β., 3 ρ., 3 ασ.), αλλά αυτός που ουσιαστικά έκανε πολύ εύκολη τη ζωή της ήταν ο Ουίλ Κλάιμπερν με 15 πόντους, 6/10 σουτ, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Κάλεμπ Ταρτζέφσκι (17 π., 5/8 δ., 6 ρ.) και ο Νταϊρίς Μπέρτανς (15 π., 4/7 τρ.), ήταν ουσιαστικά αυτοί που πάλεψαν για την Αρμάνι.

Το παιχνίδι

Με τον Αντόνοφ να ξεκινά δυνατά βοηθώντας τον Κλάιμπερν, η ΤΣΣΚΑ έδειξε πως ήθελε να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς (2-8 στο 3'), αν και οι Μπέρτανς-Ταρτζέφσκι είχαν διαφορετική άποψη και ήθελαν να φανερώσουν τις διαθέσεις των Ιταλών να παλέψουν σκληρά (13-10 στο 6'). Τότε, η ρωσική ομάδα έκανε μία επίδειξη των ουκ ολίγων λύσεων που διαθέτει, με τα γκαρντ της να σκοράρουν το ένα μετά το άλλο και να δίνουν «αέρα» οκτώ πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-23).

Σειρά πήραν σιγά-σιγά οι ψηλοί, με τους Χάινς και Κουρμπάνοφ να κάνουν εξαιρετική δουλειά και τον Σέρχιο να έρχεται να δώσει «διψήφιο» προβάδισμα λίγο μετά τη συμπλήρωση 17 λεπτών (30-40). Ακολούθησε ένα «σόου» του Ντε Κολό, χάρη στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πήγαν με τη μέγιστη διαφορά του ημιχρόνου στα αποδυτήρια (36-50).

Οι παίκτες του Πιανιτζιάνι, πάντως, δεν ήθελαν να τα παρατήσουν, με τους Μπέρτανς και Κουζμίνσκας να φαίνεται να δίνουν «ώθηση» μειώνοντας σε απόσταση δύο κατοχών στα μέσα της τρίτης περιόδου και να δίνουν ξανά ενδιαφέρον στο ματς. Ο Κλάιμπερν, όμως, μάλλον δε... συμφωνούσε ιδιαίτερα σε αυτό το σενάριο και κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ, είτε από μακρινή απόσταση είτε στους «αιθέρες», έβγαλε από τον προσωρινό «λήθαργο» την ΤΣΣΚΑ, φέρνοντάς τη με το καλάθι του στο τέλος του δεκαλέπτου για πρώτη φορά στο +16 (61-77).

Το φινάλε του ματς, χάρη σε αυτό το «φορτσάρισμα», έγινε μία τυπική διαδικασία. Οι Ιταλοί επί της ουσίας σταμάτησαν να «μάχονται» και οι Μοσχοβίτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Άπαντες έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να έρθει η «κατοστάρα» στα 2:51 πριν από την εκπνοή με καλάθι του Φριτζόν (71-101) και ο Ιτούδης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει έστω και λίγα λεπτά τους πιο βασικούς του παίκτες, με αποτέλεσμα να σκοράρει μέχρι και ο Κορόμπκοφ.

Δεκάλεπτα: 15-23, 36-50, 61-77, 81-107

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ: Στα μέσα της τρίτης περιόδου, το σκορ ήταν 54-60, με τους Ιταλούς να μοιάζουν να πιστεύουν σε ανατροπή από το -14 του ημιχρόνου (36-50). Ο Ουίλ Κλάιμπερν, όμως, ανέλαβε να τους «κόψει τον βήχα». Έχοντας έκτοτε 11 πόντους και συνολικά 15 πόντους με 6/10 σουτ, συνδυάζοντάς τους με 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα μπλοκ και πέντε κερδισμένα φάουλ, με ένα τρομερό «κρεσέντο» ιδίως στα πέντε τελευταία λεπτά του εν λόγω δεκαλέπτου, έδειξε πως δεν υπήρχε περίπτωση οι γηπεδούχοι να τα βάλουν με το... πληγωμένο «θηρίο». Οι γκαρντ, βέβαια, τον «τάισαν» αρκετά, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν με κάθε βεβαιότητα ο «καταλύτης».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 26/56 (46.54) σουτ της Αρμάνι έναντι 39/64 (61%) σουτ της ΤΣΣΚΑ, 15 λάθη της Αρμάνι έναντι 8 της ΤΣΣΚΑ, με 21-22 ασίστ αντίστοιχα, 20 ριμπάουντ της Αρμάνι έναντι 29 της ΤΣΣΚΑ και τρία κλεψίματα της Αρμάνι έναντι οκτώ της ΤΣΣΚΑ. Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πώς η «Αρκούδα» έφτασε στην «κατοστάρα».

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ