20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Είχε λύσεις και καθαρό μυαλό το Περιστέρι

Το Περιστέρι έκανε το 2/2 επικρατώντας στο Φάληρο με 80-75 του Ιωνικού που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το πάλεψε με θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο, αλλά... νερό δεν ήπιε. Πιο καθαρό μυαλό στο κρίσιμο φινάλε και περισσότερα σημεία αναφοράς σε παίκτες είχε η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, ο Ιωνικός έχει αδυναμίες κοντά στο καλάθι και ελπίζει με την προσαρμογή του Τουτζιαράκη να τις καλύψει.

Το Περιστέρι είχε μεγαλύτερη ισορροπία και πλουραλισμό στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έλεγξε σχεδόν εξ ολοκλήρου και το έκλεισε προηγούμενο με 40-28. Ο Ιωνικός πόνταρε πολλά στο τρίποντο, αλλά είχε 1/10 και μοιραία έμεινε χαμηλά. Από το 14-19 του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 14-24, ΜακΛιν και Αθηναίου ήταν οι πρωταγωνιστές ανά δεκάλεπτο, ο Ιωνικός είχε μια αντίδραση με τον Χόλογουελ και μείωσε σε 22-25, αλλά συνολικά το Περιστέρι είχε τον ρυθμό με το μέρος του. 

Οι άμυνες πρωταγωνίστησαν στο τρίτο δεκάλεπτο, με αυτή του Περιστερίου να κρατάει μεν τον Ιωνικό μακριά από το καλάθι και στο σκορ, όμως και τους παίκτες του Κουφού μέσα από την δική τους να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο εύκολα καλάθια και να ξεφύγει κι άλλο. Δύο τρίποντα από Σμιθ και Τολιόπουλο, ο οποίος συνολικά οργάνωσε καλά και σκόραρε επτά σερί πόντους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, έφεραν το 48-53 και την αίσθηση ντέρμπι στο ματς.

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει την... σπίθα που έψαχναν και με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ισοφάρισαν σε 53-53! Στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Στέργιος Κουφός με δεύτερη τεχνική ποινή, το Περιστέρι πήγε στο 63-70 εκμεταλλευόμενο την... αναστάτωση, αλλά ο Ζάισλοφτ που άργησε μεν, βρήκε δε το φαρμακερό του σουτ, επανέφερε τον Ιωνικό.

Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού μέχρι τέλους, αλλά το Περιστέρι κρατούσε μια διαφορά με τον Γκρέι πλέον να το έχει πάρει πάνω του και την διατήρησε μέχρι τέλους πανηγυρίζοντας τη νίκη.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Ο Γκρέι κάνει σταθερά τη δουλειά του, ο Μακ Λιν δικαιώνει από νωρίς την επιλογή του στο Περιστέρι, αλλά ο Αμπντούλ Γκάντι κάνει την αθόρυβη και χρήσιμη δουλειά. Ο αμερικανός πλέι μέικερ είναι ψύχραιμος και σωστός καθοδηγητής και μαζί με τον Γιάννη Αθηναίου δίνουν σιγουριά στο... πηδάλιο για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ιωνικός αποφάσισε να ζήσει ή να... πεθάνει με το τρίποντο και τελικά έπαιξε το δεύτερο. Τα 7/30 δεν ήταν καλό ποσοστό ενώ και οι μόλις 8 ασίστ του δείχνουν ότι δεν επιχείρησε πιο ομαδικό τρόπο επιθέσεων. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ