29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Η καρδιά του Πανιωνίου χτυπά δυνατά και μετά την (άνετη στο δεύτερο ημίχρονο) νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 70-59 στη Νέα Σμύρνη το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.  Ξεπέρασε τα Τρίκαλα στη βαθμολογία και ψάχνει μια ακόμα ομάδα να τη βάλει από κάτω και να εξασφαλίσει, κάτι που έμοιαζε με θαύμα στον πρώτο γύρου, τη σωτηρία !
Μάλιστα το "διπλό" της Κύμης στη Λάρισα ικανοποίησε ιδιαίτερα τους Νεοσμυρνιώτες που κυνηγάνε πλέον δύο ομάδες, τον Φάρο και τον Κόροιβο. 

Με την ομάδα της Αμαλιάδας τους χωρίζουν δύο βαθμοί αλλά έχει την ισοβαθμία (καθώς υπερκάλυψε τον έναν πόντο που είχε χάσει εκτός έδρας με 68-67) ενώ από τον Φάρο ΓΛ απέχει μόλις ένα βαθμό αλλά δεν έχει την ισοβαθμία καθώς είχε γνωρίσει τη συντριβή στη Λάρισα στην πρεμιέρα με 30 πόντους (98-68).

Πάντως το πρόγραμμα του Ιστορικού δεν είναι και το πιο εύκολο αφού έχει να παίξει στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές με Παναθηναϊκό (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Κύμη (εκτός), Λαύριο (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Αρη (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Ρέθυμνο (εκτός) και χρειάζεται πιθανότατα και εκτός έδρας νίκη.

Κόντρα στον Κόροιβο ο μεγάλος αντίπαλος ήταν το άγχος για τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο πρώτο ημίχρονο (32-32) παρά την αστοχία των παικτών του Ντίνου Καλαμπάκου. Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Δίπλαρο, στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος έκανε το ξέσπασμα και πήρε διψήφια διαφορά πόντων (50-39, 30'), την οποία κράτησε ως το φινάλε παρά το ισορροπημένο τελευταίο δεκάλεπτο. Διότι εκεί που ο Κόροιβος επανήλθε με Πόσλεϊ (μειώνοντας σε 53-49 στο 33') οι Νεοσμυρνιώτες απάντησαν με σερί 7-1. Ο Μπρέιζελτον μπορεί να ήταν ο κορυφαίος αλλά παίκτης "κλειδί" ήταν ο Δίπλαρος που άλλαξε το μομέντουμ στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ εξαιρετικός και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 14π. (7/8 δ.) και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 32-32, 50-39, 70-59

Ανθρωπος του αγώνα:  Ο νέος ξένος του Πανιωνίου, ο  Ταϊρόν Μπρέιζελτον είχε 23 πόντους (4/9δ., 1/3τρ., 12/12β.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα  και 3 λάθη κάνοντας τη διαφορά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 16% στα τρίποντα (5/30 !) αλλά ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στα δίποντα με 63% (19/30). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν "φτωχά" ποσοστά και στις δύο κατηγορίες (45% στα δίποντα με 18/40  και 31% στα τρίποντα με 6/19). 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ