23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύο ρεκόρ καριέρας από τον Σπανούλη

«Double-double» με πόντους και ασίστ σε τελικό; Το έκανε ο «V-Span» και δεν ήταν μόνο αυτό!

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν μεν άστοχος από μακριά με 0/5 τρίποντα (έχει πλέον 63/210 τρίποντα σε 44 τελικούς πλέι οφ) όμως έκανε τα πάντα στο παρκέ φτάνοντας στο «double-double» -το τρίτο του στο φετινό Πρωτάθλημα- με 11 πόντους και 10 ασίστ ενώ έκανε και ασυνήθιστη δουλειά στα ριμπάουντ μαζεύοντας έξι.

 

Μάλιστα δύο από αυτές τις επιδόσεις συνιστούν ρεκόρ καριέρας στους τελικούς της Basket League. Ο Σπανούλης έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό ασίστ σε αγώνα σειράς που αναδεικνύει πρωταθλητή έχοντας 10. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι οχτώ ασίστ του 4ου τελικού του 2012.

 

Ρεκόρ καριέρας όμως αποτελούν και τα έξι ριμπάουντ ως προς τους αγώνες του στους τελικούς. Είχε από πέντε στον 2ο τελικό του 2004, στον 4ο τελικό του 2010, στο 4ο τελικό του 2012 και στον 2ο τελικό του 2016.

 

Παράλληλα αυτή είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση του αφού είχε πέντε στο εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο.

 

Σε όλα αυτά θα ήταν… ιστορική παράλειψη να μην αναφερθούμε στο προσπέρασμα που έκανε στον Άγγελο Κορωνιό. Ο «V-Span» πραγματοποίησε την 449η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 11η θέση από καταβολής Α’Εθνικής, αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ