31.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Δύο ρεκόρ καριέρας από τον Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης κέρδισε οριακά από τον Μπουρούση τον άτυπο τίτλο του ΜVP με 25 βαθμούς στο ranking κάτι που έκανε για πρώτη φορά μέσα στο 2017 και από το εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου –τον είχε μοιραστεί με τον Μάικ Τζέιμς.

 

Στατιστικά το σημερινό ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι του διεθνή γκαρντ στο Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο με τον Κόροιβο εντός έδρας όταν είχε 23 βαθμούς στο ranking.

 

Ακόμη πιο σημαντικό για τον Καλάθη είναι πως με τους 23 πόντους του, σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 163 αγώνων του στην Basket League. Το προηγούμενο ήταν οι 21 πόντοι που είχε κόντρα στον Άρη στον 1ο ημιτελικό των περσινών πλέι οφ.

 

Ρεκόρ καριέρας συνιστούν και τα οχτώ εύστοχα δίποντα του, αφού στο παρελθόν είχε από επτά σε δύο παιχνίδια στο παρελθόν. Στο ματς του Λαυρίου πέρσι και στον 5ο τελικό του 2012.

 

Ο Γιάννης Μπουρούσης από την πλευρά του έχοντας 11 πόντους και 11 ριμπάουντ έγινε μόλις ο 2ος παίκτης των φετινών πλέι οφ που έφτασε σε «double-double» μετά από εκείνο που σημείωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο.

 

Είχε και θετικά ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

 

Υπήρξε και άλλη όψη στο νόμισμα της σημερινής νίκης του Παναθηναϊκού πέραν από εκείνη του αρνητικού ρεκόρ τριπόντων. Οι «πράσινοι» έκαναν μόλις έξι λάθη ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση τους αφού την ίδια είχαν στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Ακόμη ο Παναθηναϊκός σημείωσε κάτι περισσότερο από το 1/4 των πόντων του με βολές, έχοντας 21/23 για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση του στην Basket League. Την ίδια ακριβώς είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ