19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

“Δραπέτευσε” από το Μιλάνο η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη στο Μιλάνο, επικρατώντας επί της Αρμάνι με 85-90 . Σε ένα κλειστό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι Καταλανοί κατάφεραν να βγουν ζωντανοί και να αντισταθούν στο επιθετικό κρεσέντο της Αρμάνι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, εδραιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση τους στην οκτάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετό κλειστό με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με αποτέλεσμα και τα δύο δεκάλεπτα να λήγουν στον πόντο. Συγκεκριμένα το τελικό 16-17 του πρώτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Σεραφέν με εύστοχο σουτ δύο πόντων ενώ το 37-36 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε από το τρίποντο του Τζέρελς.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά, με τη διαφορά να συνεχίζει να βρίσκεται στον πόντο (39-38, 22'). Το ίδιο ωστόσο δε συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό της περιόδου, με τη Μπαρτσελόνα να περνάει μπροστά στο σκορ με πρωτεργάτη τον Ερτέλ, και μάλιστα να φτάνει τη διαφορά στο +10 με εύστοχο τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον (45-54, 26'). Οι Καταλανοί κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά τους μέχρι το τέλος της περιόδου με τον Άνταμ Χάνγκα να "γράφει" το τελικό 57-65 του δεκαλέπτου. Η Αρμάνι έδειξε ότι δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μέσα από εξαιρετική άμυνα και μία επίσης εξαιρετική συνεργασία του Τζέρελς με τον Μίτσοφ, μείωσαν τη διαφορά για τους οικοδεσπότες (64-67, 33'). Η Μπαρτσελόνα ωστόσο είχε πάρει φόρα και το επιθετικό κρεσέντο της Αρμάνι δεν τη σταμάτησε. Η διαφορά έφτασε και πάλι στο +10 (66-76, 35'). Το τελικό 85-90 διαμόρφωσε ο Σεραφέν με δύο εύστοχες βολές.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστής στη νίκη της Μπαρτσελόνα δεν ήταν άλλος από τον Τομά Ερτέλ. Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός, πέτυχε 21 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 6 ασίστ και 1 ριμπάουντ και ήταν καθοριστικός για τους Καταλανούς.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Σε ένα κλειστό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από το Μιλάνο και όχι τυχαία. Η ομάδα του Σβετισλάβ Πέσιτς ήταν πιο εύστοχη από την Αρμάνι τόσο στα σουτ δύο πόντων όσο και στο τρίποντο. Η διαφορά στην ευστοχία των δύο ομάδων ήταν και αυτή που έδωσε τη νίκη στους "μπλαουγκράνα".

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 16-17, 37-36, 57-65, 85-90



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ