21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Δραπέτευσε» από το Λαύριο ο Άρης

Ο Άρης πανηγύρισε πολύ μεγάλη νίκη (73-70) στην έδρα του Λαυρίου, στην πρεμιέρα της Basket League, έστω κι αν στο φινάλε λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» με διαδοχικές χαμένες βολές.

Όπως και την περσινή αγωνιστική περίοδο, έτσι και φέτος, το παιχνίδι μεταξύ των δύο αντιπάλων σε αυτό το γήπεδο ήταν ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι. Η κατάληξη ήταν τελικά η ίδια, ακόμα κι αν δεν χρειάστηκε κάποιο νικητήριο σουτ όπως εκείνο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου πέρσι.

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο τέλος του με 24-21, καθώς οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν μετά το κακό τους ξεκίνημα.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου «έσφιξαν» την άμυνά τους, κρατώντας τους αντιπάλους τους στους έντεκα πόντους σε αυτό το χρονικό διάστημα. Στην ανάπαυλα ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 36-35 για τους «κίτρινους».

Τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβη στην τρίτη περίοδο, καθώς ήταν ολοφάνερο ότι καμία ομάδα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει  στο παρκέ και να πάρει διαφορά ασφαλείας. 

Κάπως έτσι στην τελευταία περίοδο οι δύο αντίπαλοι μπήκαν θεωρώντας ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κι αυτό συνέβη. Ο Άρης κατάφερε να ξεφύγει δύο φορές με επτά πόντους (63-56, 65-58), αλλά το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη απάντησε με σερί 8-0 και προσπέρασε 66-65. 

Στο τέλος, ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και παρά το γεγονός ότι αστόχησε σε πέντε ελεύθερες βολές στο τελευταίο δίλεπτο κατάφερε να νικήσει με 73-70, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν και να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ψυχραιμίας των αντιπάλων τους.

Οι... κομβικοί: Ο Λάκι Τζόουνς με 15 πόντους και μεγάλα σουτ στο φινάλε ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τον Άρη, ενώ κομβικός ήταν και ο Δημήτρης Βεργίνης ο οποίος σημείωσε δώδεκα και δύο σημαντικά τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Στους δέκα πόντους ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αλλά όλους στο πρώτο ημίχρονο. Για τους ηττημένους, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, όμως οι 17 πόντοι, τα πέντε ριμπάουντ και οι τρεις ασίστ του, δεν ήταν αρκετά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Άρης ήταν καλύτερος στα τρίποντα με 8/19, έναντι 6/21 του Λαυρίου, ενώ κυριάρχησε και στον τομέα των ριμπάουντ, μαζεύοντας 43 έναντι μόλις 32 των γηπεδούχων. 

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ