23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δια χειρός Ντατόμε!

Ο Τζίτζι Ντατόμε σηκώθηκε στον ουρανό, έκοψε στα ίσια τον Σερμαντίνι στην τελευταία φάση του αγώνα και διαφύλαξε τη νίκη της Ιταλίας επί της Γεωργίας (71-69), χάρη στην οποία η "σκουάντρα ατζούρα" "κλείδωσε" την τρίτη θέση του Β' ομίλου και θα παίξει με τη Φινλανδία στην επόμενη φάση. 

Η Ιταλία έδειξε... αυτοκτονικές τάσεις, καθώς κατάφερε να κάνει ντέρμπι ένα παιχνίδι, στο οποίο είχε ξεφύγει δύο φορές με διψήφιες διαφορές. Ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγούμενη με 19-3 και 27-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο η Γεωργία στη συνέχεια βελτίωσε την άμυνά της και με τους Ντίξον και Σερμαντίνι να δίνουν λύσεις στην επίθεση μείωσε 33-30 στα μισά της δεύτερης περιόδου κάνοντας το πρώτο come back.

H Ιταλία επιστρατεύοντας την άμυνά της και με τους Μπελινέλι, Ντατόμε να βγαίνουν μπροστά πήρε ξανά διψήφιο προβάδισμα στην τρίτη περίοδο (54-41 στο 29'), ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μάικ Ντίξον πήρε το όπλο του. Από το 33' και μετά (64-49 υπέρ της Ιταλίας) άρχισε να παίζει σχεδόν μόνος του τους Ιταλούς, η Γεωργία κάλυψε τη διαφορά και με δικό του τρίποντο πέρασε μπροστά με 68-67 στο 39'! Ο Χάκετ έβαλε ξανά μπροστά την Ιταλία 43'' πριν από τη λήξη με παλικαρίσιο λέι απ, ακολούθησαν λάθη εκατέρωθεν και ο Αραντόρι με μία βολή έκανε το 71-68 με 6'' να απομένουν για το τέλος. 

Οι Ιταλοί έκαναν φυσιολογικά φάουλ πάνω στον Ντίξον, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη κι έχασε σκόπιμα τη δεύτερη βολή, ο Σερμαντίνι άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ κι εκεί που ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ο Ντατόμε τον φιλοδώρησε με μια μεγαλοπρεπή τάπα και η Ιταλία πήρε τη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ