22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Διαφορά κλάσης (vids)

Η Φενερμπαχτσέ συνέχισε τον μοναχικό περίπατό της στην κορυφή της Ευρωλίγκας με μία ακόμα εύκολη νίκη επί της αδύναμης Νταρουσάφακα με 97-75. Το ευχάριστο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ότι είδε τον Γιαν Βέσελι να επιστρέφει ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του κι αυτό του έλυσε τα χέρια, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που απουσίαζε ο Λοβέρν. Η Νταρουσάφακα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί απειλητική.

Η Φενερμπαχτσέ χρειάστηκε πέντε λεπτά για να πάρει μπροστά και όταν το έκανε... εξαφανίστηκε. Με ένα σερί 11-0 μετέτρεψε το 13-10 του 5' σε 24-10 στο 9' και έγινε το αφεντικό του αγώνα. Ο Ντίξον ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση στην αρχή, ενώ στη συνέχεια μπήκαν κι άλλοι παίκτες στο κόλπο, καθώς η καλή άμυνα έδινε τη δυνατότητα και για εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 26-12, καθώς η Νταρουσάφακα έδειχνε σοκαρισμένη κι αγώνας συνεχίστηκε περίπου στο ίδιο τέμπο μέχρι το 16'. Η Φενερμπαχτσέ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, οι Μαχμούτογλου και Ντατόμε έγιναν παράγοντες στο επιθετικό παιχνίδι της και η άμυνα ήταν αποτελεσματική. Ωστόσο μέσα σε ένα δίλεπτο, από το 16' ως το 18', η Νταρουσάφακα σταμάτησε να κάνει λάθη, βρήκε κάποια καλά σουτ στην επίθεση και με σερί 10-0 μείωσε 42-35. Η Φενέρ, πάντως, διατήρησε την ψυχραιμία της στο τελυταίο λεπτό του ημιχρόνου και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με μια διαφορά 11 πόντων υπέρ της (46-35).

Και στην τρίτη περίοδο είπε να κόψει την... πλάκα και να καθαρίσει μια ώρα αρχύτερα. Με άμυνα που δεν άφηνε την Νταρουσάφακα να πάρει ανάσα, με τον Σλούκα να οργανώνει και τον Κάλινιτς κατά πρώτο λόγο, αλλά και τον Γκούντουριτς να είναι τα πρώτα βιολιά στην επίθεση, έτρεξε ένα σερί 17-4 και στο 27' ξέφυγε με διαφορά 24 πόντων (63-39), δείχνοντας τη μεγάλη διαφορά ποιότητας που τη χωρίζει από την αντίπαλό της.

Το σκορ στο τέλος της περιόδου ήταν 73-48 και στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, αν και είχε βρεθεί πολύ πίσω. Με καλή άμυνα εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των αντιπάλων της και με τους Έρικ, που έτσι κι αλλιώς έκανε καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες, και Κιντ κατάφερε στα πρώτα 3,5 λεπτά να τρέξει ένα σερί 11-1 και να μειώσει 74-59. Όμως σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Γκούντουριτς έκοψε οριστικά τον βήχα των γηπεδούχων και επέτρεψε στη Φενερμπαχτσέ να φτάσει με άνεση στη νίκη.

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: Ο Νίκολα Κάλινιτς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με τους 15 πόντους του βοήθησε πολύ επιθετικά, ειδικά στο ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, ενώ όπως φανερώνουν τα τρία κλεψίματά του, έκανε πολλή δουλειά και στην άμυνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πιο εντυπωσιακό από το 11/25 που είχε στα τρίποντα ήταν το 21/28 στα δίποντα της Φενερμπαχτσέ. Απόδειξη ότι η άμυνα της Νταρουσάφακα ήταν ανύπαρκτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ