25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Διαφορά επιπέδου στην Νέα Σμύρνη

Ο Πανιώνιος ήταν για άλλη μια φορά πολύ μαχητικός, δείχνοντας πως δε θα κινδυνεύσει λογικά στη «μάχη» της παραμονής, αλλά ο Προμηθέας Πατρών του φανέρωσε πως τους χωρίζει σημαντική απόσταση αγωνιστικά, περνώντας με 74-60 από την Νέα Σμύρνη, με τον ελληνικό κορμό του να «καθαρίζει» στο φινάλε, σε συνδυασμό του με την εξαιρετική απόδοση των Χολ και Λίποβι.

Το παιχνίδι

Ο Όστιν και ο Μπέρι προσπάθησαν να αντιπαραβάλλουν έναντι των ουκ ολίγων λύσεων των φιλοξενούμενων, κάτι που βέβαια θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ των δεύτερων, με το +9 να είναι γεγονός λίγο μετά το πέρας οκτώ λεπτών, χάρη σε τρίποντο του Μπράουν (11-20). Ο Χολ έκλεισε με έμφαση την περίοδο για τον Προμηθέα, που στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου θα είχε ήδη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (15-25).

Μπράουν και Έλις έκαναν εξαιρετική δουλειά και οι Αχαιοί μέσα στο επόμενο τρίλεπτο είχαν «διπλό σκορ» υπέρ τους, με 15-30. Ο Χάρις ήρθε ως βοήθεια στον Μπέρι και αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά για τον Πανιώνιο στο υπόλοιπο της δεύτερης περιόδου επιθετικά. Κι αυτό, γιατί η άμυνά του ανταποκρινόταν καλύτερα ούτως ή άλλως στο ίδιο διάστημα, με αποτέλεσμα να κερδίζει την ελπίδα στα αποδυτήρια (30-36).

Η ατομική ποιότητα των παικτών του Γιατρά έμοιαζε να δίνει ξανά «αέρα» νικητή μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, με τους Σαλούστρο και Χολ να φέρνουν την απόσταση στο +12 σε εκείνη τη στιγμή (34-46). Ο Όστιν και ο Μπέρι, όμως, πήραν ξανά... το όπλο τους και με συνεργασίες με τον Ντόρσεϊ, παράλληλα, οδήγησαν την ομάδα τους στο να δηλώσει... παρούσα, φτάνοντας στο -3 με κάρφωμα του Τέιλορ (47-50), με τις βολές του Γκίκα να κρατούν ένα «εύθραυστο» +5 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Κασελάκης και ο Λίποβι, λοιπόν, θα αναλάμβαναν να «καθαρίσουν» για τον Προμηθέα. Οι δυο τους «έσπρωξαν» την ομάδα τους σε σερί 0-14 μέσα σε τέσσερα λεπτά και, με το σκορ στο 47-64, ο νικητής είχε κριθεί πια. Ο Τέιλορ και ο Χάρις βρήκαν, αργά πια, μερικές λύσεις για τους «κυανέρυθρους» και η ομάδα της Πάτρας θα... έσβηνε τις μηχανές, έχοντας δείξει ποια είναι η διαφορά δυναμικότητας των δύο πλευρών.

Δεκάλεπτα: 15-25, 30-36, 47-52, 60-74

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ... ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ: Αρκετοί ήταν οι διακριθέντες του Προμηθέα και είναι άδικο να ξεχωρίσουμε έναν. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για τρεις. Τον Λάνγκστον Χολ, που είχε 17 πόντους με έξι ριμπάουντ και ήταν η σταθερά του Μάκη Γιατρά, καθώς και τους Λεωνίδα Κασελάκη (11 π., 9 ρ., 3 ασ.), Ολεκσάντρ Λίποβι (10 π., 3/6 σουτ), οι οποίοι οδήγησαν στο σερί 0-14 στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, που τελείωσε κάθε ελπίδα του Πανιωνίου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς απόλυτα ισορροπημένων διακοπών, τη διαφορά κάνουν τα σουτ εντός παιδιάς. Τα 17/51 σουτ, ήτοι 33% σε ποσοστό για τον Πανιώνιο, έναντι των 28/62, δηλαδή 45% του Προμηθέα, δείχνουν με τον πλέον φανερό τρόπο, γιατί το ματς τελείωσε με διαφορά 14 πόντων.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ