27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Διαμαντόπουλος στο basketa.gr: «Ήταν το άγχος της πρεμιέρας…»

Η πρώτη αγωνιστική της Α2 ανήκει στο παρελθόν και ένα από τα αποτελέσματα που προκάλεσαν (αρνητική) εντύπωση ήταν η νίκη του Ψυχικού με 50-38 επί του Αμύντα.

Εκτός από την πολύ χαμηλή παραγωγικότητα (88π.) οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την χειρότερη επίδοση στην επίθεση που κρατούσε από την περίοδο 1999-2000 και το Ολύμπια Λάρισας- Ιωνικός Νικαίας 53-38. Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει στο basketa.gr την απίστευτη αστοχία της ομάδας του (9/54 σουτ!).

Αρχικά, για το άσχημο θέαμα ανέφερε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, που δεν θα πήγαινε ψηλά σε σκορ και σίγουρα το ίδιο πίστευε και το Ψυχικό. Καταφέραμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας στην άμυνα κι αυτό δείχνουν οι 50 πόντοι που φάγαμε, όμως στο επιθετικό κομμάτι είχαμε τρομερή αστοχία και δυσκολία να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι μας. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, όπως κι έγινε, τον ίδιο προβληματισμό θα είχαμε, καθώς πράγματα που δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς δεν μας βγήκαν. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν το άγχος της πρεμιέρας κι ότι δεν θα παρουσιάσουμε ξανά παρόμοια εικόνα στο μέλλον».

Κανείς στον Αμύντα δεν περίμενε μια τέτοια εμφάνιση: «Τα 9/54 σουτ και τα υπερβολικά λάθη - δώρα στους αντιπάλους μας μπορούν μεν να δικαιολογηθούν από το στρες της πρεμιέρας αλλά δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω απ το δάχτυλο μας σαν ομάδα, γιατί ποτέ δεν το κάνουμε. Γενικά η εικόνα μας στα φιλικά και στο Κύπελλο δεν προϊδέαζε ότι θα είχαμε μια τέτοια εικόνα στην επίθεση αλλά απ' αυτό που έγινε σήμερα πρέπει να πάρουμε το μάθημα μας, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην συνέχεια και να χρησιμοποιήσουμε την σημερινή κακή εμφάνιση σαν εφαλτήριο για καλύτερες μέρες».

Σημαντικό ρόλο στην αντίδραση θα παίξει και η χημεία της ομάδας: «Ισχύει αυτό. Όλοι μας έχουμε γνώθι σ’ αυτόν και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας στη συνέχεια. Θεωρώ ότι δεν έγινε καμία καταστροφή σήμερα. Χάσαμε στην έδρα του Ψυχικού. Σίγουρα ήταν σκληρός ο τρόπος όμως έχουμε χρόνο μπροστά μας να βελτιωθούμε και να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Photo credits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ