26 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

“Διάλεξε” Παναθηναϊκό! (vids)

Παίζοντας τελευταία χρονικά σε αυτή την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και γνωρίζοντας πριν από το τζάμπολ ότι μετά από την ήττα του Ολυμπιακού είχε χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, η Ρεάλ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιον από τους δύο Έλληνες "αιώνιους" θα έβρισκε μπροστά της. Τελικά έκανε το αυτονόητο. Κέρδισε στη Μαδρίτη την αδιάφορη Μπάμπεργκ με 106-86 και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας.

Άμυνες δεν... υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο, έτσι οι παίκτες των δύο ομάδων πρόσφεραν πλούσιο επιθετικό θέαμα, με γρήγορο ρυθμό, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και μεγάλο σαπένς, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Η Ρεάλ, που έπαιξε χωρίς τον Καμπάτσο, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή, καθώς ο Άντονι Ράντολφ σκόραρε τους πρώτους 11 πόντους της, όμως η Μπάμπεργκ διατήρησε την επαφή της και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 28-27. Ο Ντορέλ Ράιτ και ο Ντέγιαν Μούσλι μέσα στη ρακέτα ήταν οι πιο παραγωγικοί παίκτες της γερμανικής ομάδας, που κυριαρχούσε στα ριμπάουντ και ειδικά στα επιθετικά.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, παρόλο που αρχικά η Μπάμπεργκ έδειξε διάθεση να ξεφύγει, καθώς στην εξίσωση είχαν προστεθεί ο Χάκετ, αλλά και ο Ρούμπιτ. Προηγήθηκε με 35-29 στο 12', όμως η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα, βρήκε λύσεις από τον Ρούντι, ισοφάρισε γρήγορα, αλλά δεν μπόρεσε να προσπεράσει μέχρι να έρθει το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνο. Τότε με δύο σερί τρίποντα από τους Ντόντσιτς και Κάρολ κατάφερε να κάνει το 53-50 και να πάει με αυτή τη μικρή υπέρ της διαφορά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Μετά από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το σκηνικό άλλαξε. Η Ρεάλ δυνάμωσε την άμυνά της, ανάγκασε τους αντιπάλους της να χαλάσουν τα ποσοστά τους κι από τη στιγμή που διατήρησε το γρήγοο ρυθμό της, ξέφυγε. Ο Ντόντσιτς κρατούσε την μπαγκέτα, ο Αγιόν βρήκε χώρο δράσης μέσα στη ρακέτα, ο Ράντολφ συνέχισε να "πυροβολεί" μετά από ένα διάλειμμα στη δεύτερη περίοδο και στο 28' η Ρεάλ είχε οικοδομήσει μια διαφορά 15 πόντων (78-63). Η Μπάμπεργκ έδειχνε να μην έχει τρόπο αντίδρασης, καθώς μόνον ο Νίκος Ζήσης έδειχνε... ζωηρός επιθετικά, ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου κατάφερε να συγκρατήσει κάπως την ορμή των γηπεδούχων (82-69).

Αποδείχθηκε, ωστόσο, ότι το τρένο δεν είχε γυρισμό. Η Ρεάλ είχε βρει ρυθμό και δεν σταματούσε με τίποτα, η Μπάμπεργκ δεν είχε ούτε τη διάθεση ούτε και τη δυνατότητα από κάποιο σημείο και μετά να επιχειρήσει ανατροπή, έτσι η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους στο 35' (99-78), η "κατοστάρα" ήρθε στο 38' με καλάθι του Κάρολ, που στο δεύτερο ημίχρονο... οργίασε και το τελικό 106-86 συνέθεσε μια άνετη νίκη, σε αντίθεση με την εικόνα που είχε ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο.

TO... ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ: O Άντονι Ράντολφ πρέπει να έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Ρεάλ. Εκτός του ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της, εκτός του ότι πέτυχε 4/4 τρίποντα, έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. Πέρα από τους 23 πόντους, που σκόραρε, μάζεψε επίσης 5 ριμπάουντ, έκανε άλλα τόσα κλεψίματα, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ κέρδισε 7 επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, έναντι κανενός στο πρώτο, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 12/26 τρίποντα. Κατόπιν τούτου ήταν αδύνατο να χάσει

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ