26.6 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δε λυγάνε τα ξεράδια…

Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε ασταμάτητα από τη μοίρα και δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Αυτός που έκανε το ακατόρθωτο πραγματικότητα. Ο πιο ξεροκέφαλος… αγαπητικός της «σπυριάρας» είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκανε τη διαδρομή παράδεισος-κόλαση και τούμπαλιν αρκετές φορές και τελικά τα κατάφερε. Ο άνθρωπος που πέρασε τους πιο δύσκολους τραυματισμούς και δέχτηκε απανωτά χτυπήματα της μοίρας  βρίσκεται στην Κίνα για να αποδείξει πως δεν υπάρχει ακατόρθωτο. Δε λυγάνε τα ξεράδια… και ο «Βασιλό» είναι ο πιο ξεροκέφαλος αγαπητικός της πορτοκαλί σπυριάρας.

Είναι σχεδόν της μοίρας του γραφτό να πέφτει και να σηκώνεται συνεχώς όλο και ψηλότερα και να γίνεται το παράδειγμα, όχι για τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ, αλλά για μια ολόκληρη κοινωνία.

Flashback

2002-2003 ένα τεράστιο ταλέντο που παίζει στην Πυλαία και κερδίζει μετάλλια με τα εφηβικά.

2005 κατηφορίζει στον Πειραιά και γίνεται αρχηγός του Ολυμπιακού, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Eurobasket φορώντας τα γαλανόλευκα

2006 παρών στον άθλο της Σαϊτάμα. Στην επική νίκη επί των Αμερικανών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου. Στη συνέχεια φόρεσε κι αυτός το ασημένιο μετάλλιο της διοργάνωσης.

2009 η αρχή του «Γολγοθά». Πρόβλημα στη μέση, θεραπεία, επέμβαση, αποκατάσταση και επιστροφή. Δεύτερο χειρουργείο και μία από τα ίδια.

2010 πατάει δυνατά στα πόδια του και στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας

2011 το «κρακ» στο γόνατο τον ρίχνει κάτω ξανά. Χιαστός. Μόλυνση στο μόσχευμα. Άλλο ένα χειρουργείο. Ξανά. 

2012 Πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης και τότε εφιάλτης επιστρέφει. Νέο πρόβλημα στο χειρουργείο και ξανά από την αρχή. Όλοι θεωρούν πως το μπάσκετ τελείωσε για τον Παναγιώτη. Εκείνος όμως κλείνει τα αυτιά του, φοράει τα αθλητικά του και ξεκινάει το ταξίδι από την αρχή.

2013 Βαγιαδολίδ, 6 ματς και νέο «κρακ». «Ως εδώ… θα παίξω για να το ευχαριστηθώ» είπε. Υπογράφει στον Ερμή Πειραιά και στα 30 του παίζει Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Η θέληση, η πίστη, η αφοσίωση, η αγάπη του. Για τη Μαρία, για τον μικρό, για τον πατέρα που έφυγε. Κηφισιά, Κόροιβος, Κολοσσός, Άρης. Ένα βήμα τη φορά. Ασταμάτητος. Σαν μικρό παιδί, σαν να τα πέταξε όλα από πάνω του.

2017-2018 ΑΕΚ, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Διηπειρωτικό. Τα πήρε όλα. Επίσημα στην κορυφή και πάλι.

2018-2019 Περιστέρι, 4άδα στο πρωτάθλημα και ανάδειξη σε καλύτερο power forward της Basket League.

Και τότε ο coach Σκουρτόπουλος τον καλεί στο Λέστερ, να βάλει πλάτη στα δύσκολα. Ποιος ξέρει καλύτερα τι σημαίνει δυσκολία; Ξανά στα γαλανόλευκα. Ανατριχίλα πραγματική. Πόσο μάλλον για τον ίδιο. Το τέλος της διαδρομής θα γραφτεί στην Κίνα, ως η απόλυτη επιβράβευση για αυτόν που έπεσε μα δε λύγισε ποτέ.

Αν υπήρχε φωτογραφία στο λεξικό, δίπλα στη λέξη «πρότυπο», θα έπρεπε να είναι του Παναγιώτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ