25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεύτερο ραντεβού με το παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έναν... δικό του άνθρωπο. Και όχι από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά μέσα σε ένα διήμερο ουσιαστικά. Μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, υποδέχεται την –πρωταθλήτρια Ευρωλίγκας, μην ξεχνιόμαστε- Φενέρμαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ελπίζοντας σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, παίζοντας αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ από αυτό το τελικό 81-63 στη Ρωσία.

Η επιστροφή

Η παρουσία του Ομπράντοβιτς θα βρεθεί στο επίκεντρο για μία ακόμη φορά. Τουλάχιστον μέχρι το τζάμπολ και παρά το γεγονός πως θα είναι η έβδομη φορά που θα επισκεφθεί το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος από τότε που άφησε τον Παναθηναϊκό και έδωσε τα χέρια με την Φενέρμπαχτσε.

Συνολικά οι «πράσινοι» έχουν αντιμετωπίσει τη Φενέρ με τον Ζοτς στον πάγκο της 11 φορές και έχουν πάρει τέσσερις νίκες. Οι ισορροπίες άλλαξαν ριζικά πέρυσι, όταν οι Τούρκοι πήραν την εντός έδρας νίκη στην κανονική περίοδο, αλλά και τρεις συνεχόμενες στα play offs της Ευρωλίγκας. Συνολικά πάντως ο πρώτος λόγος παραμένει σε ελληνικά χέρια (13-10) στην διοργάνωση.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ούτε αυτή τη φορά για τον Παναθηναϊκό πάντως. Η ομάδα πετάει σήμερα το πρωί από την Μόσχα, αναμένεται γύρω στο μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχει προπόνηση το απόγευμα και αύριο το πρωί και το βράδυ (27/10, 21.30) θα βρεθεί και πάλι στο παρκέ σε μια από αυτές τις εξοντωτικές για τους παίκτες εβδομάδες διπλών αγώνων της Ευρωλίγκας. Ο αγώνας είναι και λόγω συνθηκών από τους δυσκολότερους του Παναθηναϊκού στη φετινή διοργάνωση, καθώς καλείται να αντιδράσει από μια δεύτερη βαριά ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Λάθη που πρέπει να αποφύγει

Τα πράγματα μακριά από το ΟΑΚΑ δεν πήγαν όπως θα τα ήθελαν οι «πράσινοι».

Βρέθηκε με το «καλημέρα» στο 11-1 (3’) και παρά το 11-11 (4’40’’) με 8 πόντους –αλλά και δύο γρήγορα φάουλ- του Κρις Σίνγκλετον, οι Ρώσοι έφτασαν σε double score δύο φορές (30-15 στο 11’ με 7 κλεψίματα της ΤΣΣΚΑ και οχτώ λάθη του Παναθηναϊκού και 34-17 στο 14’).

Η αντίδραση ήρθε (43-33, 20’) με την παράτασταση όμως να κλέβει ένα επεισόδιο ανάμεσα σε Τζέιμς Γκιστ και Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος χτύπησε στο πρόσωπο τον Γκιστ, αυτός νευρίασε και κινήθηκε εναντίον του και το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν και οι δύο με τεχνική ποινή και αντιαθλητικό φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μονοψήφια διαφορά στο 29’ (57-48) με τη διαφορά να «τριγυρίζει» γύρω από τους 10 πόντους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια τεχνική ποινή στον Πασκουάλ (με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται συχνά πυκνά για τα σφυρίγματα)...

...και ένα... τετράποντο από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος φάνταζε απλά ασταμάτητος (είχε 26 πόντους με 5/9τρ, 4/4β., 3/6δίπ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 29’06’’) έστειλε τη δαφορά στο +19 (76-57, 35’33’’) με τον Χάινς να διαμορφώνει το 81-61 (38’) και το παιχνίδι να κλείνει με το 81-63. Ο Χάινς ήταν ο... έτερος εκτελεστής με 21 πόντους, κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη, να βρουν τρόπο να ανταπεξέλθουν στην πίεση, να μην ενδώσουν στα νεύρα τους και αρκετές φορές να έχουν πιο καθαρό μυαλό και σίγουρα μεγαλύτερη υπομονή από αυτή που επέδειξαν σε αρκετές φάσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Και να «προσπεράσει» μία ακόμη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ