19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δεν χάνει το Προολυμπιακό ο Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης δεν χάνει το Προολυμπιακό Τουρνουά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ελλάδας θα είναι ο Ρικ Πιτίνο.

Ο 30χρονος γκαρντ «ανακρίθηκε» από τους φιλάθλους της Ευρωλίγκας, απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την προσπάθεια πρόκρισής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, που θα λάβουν χώρα στο Τόκιο. Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να δώσει το παρών, μετά και την ανακοίνωση του Αμερικανού προπονητή ως ομοσπονδιακού τεχνικού, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ για να απαντήσει. «100%» ήταν χαρακτηριστικά η απάντησή του.

Ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται στη χώρα μας, στην οποία βρίσκεται από το 2009, απαντώντας: «Είμαι Έλληνας».

Αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες, αλλά ξέρω πως είμαστε οικογένεια εδώ». Σε ερώτηση για την αγάπη του κόσμου και τι ποσοστό θα της έδινε ήταν ξεκάθαρος: «150%». Είπε ακόμα…

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Θα γίνεται ολοένα και καλύτερα, δουλεύει πολύ σκληρά».
Για το ποιοι συμπαίκτες του ήταν οι πιο ευχάριστοι στη συνεργασία: «Ήταν πολύ διασκεδαστικό να δίνω πάσες στον Τζέιμς Γκιστ. Μου αρέσουν και οι συμπαίκτες που έχω τώρα».
Για την ικανότητά του να πασάρει: «Από όταν ήμουν μικρό παιδί ήμουν πάντα καλός πασέρ και μπορούσα να βλέπω πράγματα που άλλοι ίσως δεν μπορούν».
Για το εάν προτιμά πόντους, ριμπάουντ ή ασίστ: «Ασίστ, γιατί κάνουν χαρούμενους τους συμπαίκτες μου».

Κλείνοντας, κλήθηκε να απαντήσει στο δίλημμα εάν προτιμάει μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας ή τον τίτλο στην Ευρωλίγκα με τους «πρασίνους» κι απάντησε διπλωματικά: «Και τα δύο καλά θα ήταν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ