18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν κρατήθηκε ο Πόποβιτς: «Ο Τραμπ είναι ηλίθιος…»

Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων του ΝΒΑ που είναι πολιτικοποιημένοι και εκφράζουν χωρίς δισταγμό την άποψη τους. Έχει ασκήσει άλλωστε κριτική και προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μίλησε σήμερα για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο κοινωνικό σύστημα.

 

Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ: «Αυτό που με χτυπάει είναι ότι όλοι έχουμε δει τη βία και τον ρατσισμό της αστυνομίας. Τα έχουμε δει στο παρελθόν αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Γι' αυτό και αυτές οι διαδηλώσεις ήταν τόσο εκρηκτικές. Χωρίς ηγέτη όμως και κατανόηση του προβλήματος, τίποτα δεν θα αλλάξει. Οι λευκοί Αμερικανοί θα πρέπει να μην αγνοούν το πρόβλημα επειδή έχουν το προνόμιο να το αποφεύγουν. Πρέπει και αυτό να αλλάξει» είπε ο «Ποπ».

 


Το... καρφί για τον Τραμπ ήταν προφανές αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό: «Είναι απίστευτο. Αν ο Τραμπ είχε μυαλό, ακόμη και αν ήταν 99% κυνικός, θα έβγαινε και θα έλεγε κάτι στον κόσμο. Δεν τον ενδιαφέρει όμως να ενώσει τον κόσμο, ακόμη και τώρα. Τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Τον ενδιαφέρουν τα προσωπικά οφέλη του» είπε και συνέχισε μιλώντας γι' αυτό που θα πρέπει να γίνει: «Είναι ξεκάθαρο. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο να βγει και να πει απλά: “Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”. Μόνο αυτές τις λέξεις. Δεν μπορεί όμως και δεν θα το κάνει. Είναι όμως κάτι περισσότερο από τον Τραμπ. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω, γιατί αυτό πρέπει να κάνουν οι ηγέτες. Δεν μπορεί -σ.σ. ο Τραμπ- να κάνει οτιδήποτε για να μας βάλει σε θετικό μονοπάτι γιατί δεν είναι ηγέτης» είπε ο Πόποβιτς που κορύφωσε την επίθεση του στον πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση εξαιτίας αυτού που είναι: "Ένας χαζός ηλίθιος"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ