25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Δέκα πράγματα που μας έμαθαν οι προημιτελικοί του Champions League (pics)

Τα προημιτελικά του Champions League πέρασαν πια στην ιστορία και σειρά έχει το Final Four, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 4-6 Μαΐου, με την φάση που μόλις τελείωσε να μας προσφέρει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά...

1. Η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα που έχει προκριθεί και τις δύο σεζόν στο Final Four του Basketball Champions League.


2. Η Λούντβιγκσμπουργκ είναι η μόνη ομάδα που προκρίθηκε στο Final Four χωρίς να έχει κάνει εντός έδρας νίκη στα playoffs.

3. Η Λούντβιγκσμπουργκ πέτυχε την όγδοη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της για το BCL. Απέναντι στην Μπαϊρόιτ μάλιστα σημείωσε την έβδομη εκτός έδρας νίκη της με διψήφια διαφορά (77-89).

4. Η Μονακό υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο BCL, έπειτα από 17 σερί νίκες.

5. Η Μούρθια δέχθηκε 72 πόντους στο ματς με την Καρσίγιακα - η ισπανική ομάδα δεν έχει δεχθεί περισσότερους από 72 πόντους στα τελευταία πέντε ματς της για το BCL. Στα Play-Offs είχε τον μικρότερο μέσο όρο (70.0) στους πόντους που δέχεται μια ομάδα.

6. Η AEK έβαλε 24 βολές στην έδρα της Στρασμπούρ, τις περισσότερες που επιτεύχθηκαν σε ένα παιχνίδι των Προημιτελικών. Είχε μάλιστα ποσοστό 82.3% από τη γραμμή κι αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις ομάδες των playoffs.

7. Ο Τζέραλντ Ρόμπινσον έβαλε έξι τρίποντα στο εντός έδρας ματς της Μονακό με την Μπάνβιτ, όσα είχε βάλει και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του στο BCL συνολικά.

8. Ο Άσεμ Μάρει ήρθε από τον πάγκο και είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ - κράτησε τα καλύτερα για το τέλος, αφού είχε την καλύτερη επίδοσή του σε πόντους, ασίστ, καθώς και σε ριμπάουντ στο τελευταίο ματς της Μπαϊρόιτ για το BCL.

9. O Κέβιν Πάντερ πέτυχε 18 πόντους στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ με την Στρασμπούρ – έχει πετύχει 15+ πόντους σε 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια για το BCL.

10. O Μπραντ Όλεσον είχε ποσοστό 100% από τη γραμμή των βολών κόντρα στην Καρσίγιακα. Ο σούτερ της Μούρθια έχει χάσει μόνο μία βολή στο BCL φέτος (20/21).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ