29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γλίτωσε το “έμφραγμα” η Φενέρ

Ενώ όλα έδειχναν πως η Φενέρ θα περνούσε ένα εύκολο βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ο Αλεξέι Σβεντ και η "παρέα" του, είχαν διαφορετική άποψη. Μπορεί οι Τούρκοι να κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη νίκη με 93-85 , η Χίμκι όμως τους έβαλε δύσκολα, με εξαιρετική άμυνα και μεγάλη ευστοχία κυρίως στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά, με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικές επιθετικά, γεγονός που εξηγεί και το υψηλό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Ενώ στην αρχή της περιόδου, η Χίμκι είχε καταφέρει να κρατήσει πολύ χαμηλά τη διαφορά, ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα στο 5', σε συνδυασμό με μερικά μαζεμένα λάθη της Χίμκι, άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού δίνοντας μία ώθηση στη Φενέρ, η οποία κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +7.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η κυριαρχία της Φενέρ συνεχίστηκε, μέσα από καλή άμυνα αλλά και τους "καυτούς" Νίκολα Κάλινιτς και Νικολό Μέλι. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εμφατική, ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά, για να διαμορφωθεί το τελικό 54-43 του ημιχρόνου, με ένα εκπληκτικό buzzer beater τρίποντο του Σλούκα. Από τη μεριά της η Χίμκι, ήταν αδύναμη αμυντικά αλλά και επιθετικά, με χαμένες κατοχές και άσκοπα φάουλ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε σημαντικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η Χίμκι μπήκε δυνατά, βρίσκοντας λύσεις κυρίως από τον Αλεξέι Σβεντ που με τους 8 πόντους που πέτυχε στην αρχή της περιόδου, έφτασε το ματς στον πόντο (54-53, 24'15'') και ανάγκασε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Παρά τις προσπάθειες της Φενέρ να αυξήσει και πάλι τη διαφορά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλησίασε απειλητικά, τελειώνοντας την περίοδο στο -3 (66-63, 29'44").

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ασφυκτικό πρέσινγκ της Χίμκι συνεχίστηκε, φτάνοντας μάλιστα τον αγώνα σε ισοπαλία με εύστοχο τρίποντο του Κρόκερ (66-66, 31'35"). Τρία εύστοχα τρίποντα του Μουχάμεντ έδωσαν μία μεγάλη ανάσα στη Φενέρ, για να την επαναφέρει στην πραγματικότητα ξανά ο Κρόκερ, που ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έτσι το τελικό σκορ διαμόρφωσε ένα εύστοχο σουτ του Κώστα Σλούκα σε 93-85.

Το πρόσωπο του αγώνα...

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία ο Νικολό Μέλι. Ο άσος της Φενέρ ήταν σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι των Τούρκων, με 16 πόντους, 2 ασιστ και 3 ριμπάουντ.

Στη γλώσσα των αριθμών...

Ο Αλεξέι Σβεντ, ήταν για ακόμη μία φορά τρομακτικά εύστοχος, με 7/12 τρίποντα, και 2/5 δίποντα, συμπληρώνοντας συνολικά 26 πόντους, ενώ παράλληλα κατάφερε να μοιράσει και 8 ασιστ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 54-43, 66-63, 93-85



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ