27.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γκραν Κανάρια μέσω… Άινσταϊν με υπογραφή Μπλατ!

Η αλήθεια είναι πως βαρετές δηλώσεις δεν έχουν θέση σε μια «κουβέντα» με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Μετά από νίκη επί της Μπαρτσελόνα και εν μέσω «διπλής» εβδομάδας στην Ευρωλίγκα η σημερινή media day δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη της ομάδας, στην Γκραν Κανάρια την οποία υποδέχονται αύριο (20/12) οι «ερυθρόλευκοι», στην... διακριτική ειδική μνεία στον Γιώργο Μπόγρη στα αποδυτήρια και χρησιμοποίησε μια ατάκα του Άλμπερτ Αϊνστάιν πριν την «αποκάλυψη» πως ήταν Έλληνας.

«Είναι το δεύτερο παιχνίδι σε διπλή εβδομάδα και πάντα έχει μια ιδιαίτερη δυναμική αυτό και για τις δύο ομάδες. Ελπίζουμε πως μπορούμε να βγάλουμε την ίδια ενέργεια που είχαμε στο τελευτάο απιχνίδι με την βοήθεια του κόσμου μας και μια καλής ατμόσφαιρας. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ποιότητα της Γκραν Κανάρια. Έχουν κάνει πέντε νίκες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να φέρουμε το παιχνίδι μας σε ένα υψηλό επίπεδο».

Ο Μπλατ ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης: «Όπως είδατε και στην διάρκεια του αγώνα είχε έναν σπασμό στην πλάτη και δεν ξέραμε αν μπορούσε να επιστρέψει. Ένιωσε όμως καλύτερα και ήθελε να μας δώσει ξανά την εμπειρία του στα σημαντικά τελευταία λεπτά και περιμένουμε να είναι οκ αύριο».

Όσο για το αν είναι εύκολο το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Όπως είπα έχουν κάνει ήδη πέντε νίκες και η Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολη διοργάνωση Αυτή είναι η ακλύτερη απάντηση που μπορώ να δώσω. Και σίγουρα οι παίκτες μας και η ομάδα μας το ξέρουν καλά αυτό. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως «δύο πράγματα είναι απεριόριστα είναι το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Γελώντας πρόσθεσε: «Ξέρατα πως ο Άινσταϊν ήταν Έλληνας;» για να ρωτηθεί αν έχει αποδείξεις γι’ αυτό στον ίδιο τόνο. Απάντηση είχε και γι’ αυτό: «Ολες οι μεγάλες φυσιογνωμίες στην ιστορία είναι Έλληνες!»

Η αγάπη του άλλωστε για την ιστορία και πολύ περισσότερο την μυθολογία της Ελλάδας είναι γνωστή και δεδομένη. Τόσο που τα σπούδασε. Όπως και το μπάσκετ τόσα χρόνια στα γήπεδα. Κι εκεί επέστρεψε η κουβέντα με μια αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ελπίζω πραγματικά να έρθουν και να μας στηρίξουν όπως έκαναν με την Έφες, γιατί ήταν από τους κυριότερους λόγους που νικήσαμε!»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε και σε αυτή την διακριτική, ιδαίτερη αναφορά στον Γιώργο Μπόγρη στα αποδυτήρια της ομάδας, μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα με ένα απλό «Τζορτζ» και ένα high five: «Δεν προσπαθώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο κάνοντας αυτό. Είναι ο τρόπος που ένιωσα. Είναι τα συναισθήματά μου. Είναι παίκτης ομάδας, Νοιάζονται, είναι επαγγελματίες και όταν τους το ζητάς προσφέρουν. Μπορεί να μην έχουν πάντα την ευκαιρία να το κάνουν, Αυτό είναι το DNA που φέρνει στην ομάδα. Ο καθένας προσφέρει ότι μπορεί όταν τους δοθεί η ευκαιρία!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ