20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκιστ: «Αν δεν βρίσκεσαι στο ΟΑΚΑ, δεν καταλαβαίνεις!»

Σίγουρα θα έχετε έναν φίλο, μια φίλη, έναν συγγενή που έχει ήδη ήδη στολίσει Χριστουγεννιάτικο δέντρο (με την απαραίτητη φωτό στο facebook φυσικά), παρά το ημερολόγιο γράφει ακόμη «Νοέμβριος». Είναι η ατμόσφαιρα ή ίσως απλά –πηγαίνοντας σε κάτι πιο πεζό- τα δώρα. Σε αυτούς που βιάζονται μάλλον ανήκει και o Τζέιμς Γκιστ. To έδειχνε ξεκάθαρα η ενδυματολογική του επιλογή. Και φάνηκε πως ξέρει και πολύ καλά τι θέλει να του φέρει για το 2018 ο Άγιος Βασίλης... Ήταν και η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τέταρτη συνεχόμενη στην Ευρωλίγκα, που έκανε τα πράγματα να φαντάζουν πιο... αισιόδοξα. Παρά το ότι ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Απλά βγήκαμε στο γήπεδο, αλλά δεν παίξαμε. Δεν είναι το ευκολότερο μέρος να παίζεις στο ΟΑΚΑ καμιά φορά. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, παίζεις κι εσύ με ενθουσιασμό και είναι κάτι που μπορεί να σε παρασύρει. Και πρέπει να ηρεμήσεις λίγο. Αυτό κάναμε, παίξαμε περισσότερο ως ομάδα και αποδείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε».

 

Ο ίδιος δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αυτό το θέμα του : «Θέλω να μπαίνω στο γήπεδο και να νικάω... Αυτό είναι... Τίποτα περισσότερο».

Και όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα για το τι θέλει και ποια είναι όχι η ευχή, αλλά η επιθυμία του και ο στόχος του: «Αυτή τη στιγμή απλά χαίρομαι που νικάμε. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Θέλω να βοηθάω την ομάδα να νικάει  περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Θέλουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, τις νίκες. Θέλω τον τίτλο της Ευρωλίγκας! Αν είναι να θυσιαστώ για την ομάδα, να κάνω ότι ζητήσει, αυτό και θα κάνω. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι που νικάμε ως ομάδα».

Το ΟΑΚΑ έρχεται να συνδράμει σε αυτό. Και στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης η εξέδρα έκανε τη δουλειά της σε έναν αγώνα sold out, με την ενέργει να είναι παρούσα σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Ο ίδιος άλλωστε έχει αποδείξει πολλές φορές πως αισθάνεται αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο, με την εξέδρα: «Η σύνδεση αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ούτε η ατμόσφαιρα μπορούμε να μιλάμε  για ώρες γι’ αυτό, αλλά είναι κάτι που δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς αν δεν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, αν δεν είναι μέσα στο ΟΑΚΑ. Προπονούμαστε, δουλεύουμε για αγώνες σαν κι αυτούς. Με τέτοια ατμόσφαιρα σαν κι αυτή! Και όταν έρθει η ώρα πρέπει να την εκμεταλλευτείς και να χαρείς την κάθε στιγμή!»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ